Publicitat
Comunicació · 29 de Març de 2017. 19:46h.

Tertulians de TV3 també comparen Espanya amb Turquia

El programa ‘Divendres’ assegura que “el Congrés expulsa Francesc Homs”

Tertulians de TV3 també comparen Espanya amb Turquia

El periodista Pere Mas (foto: TV3)

Dos contertulians de l’espai ‘Divendres’ de TV3 han comparat Espanya amb Turquia després que la presidenta del Congrés hagi comunicat a Francesc Homs que ha rebut l’acte d'execució de la sentència que l'inhabilita per la consulta sobiranista del 9-N.  Ho han fet mentre el programa emetia en pantalla la frase “el Congrés expulsa Francesc Homs”. “Els únics precedents contemporanis són els de Turquia, quan es van empresonar nombrosos diputats del partit dels treballadors del Kurdistan”, ha assegurat la jurista i exdiputada d’ERC, Gemma Calvet. “Potser no estem a Turquia , però sí que estem actuant com s’està actuant allà”, ha afegit el periodista Pere Mas.

Calvet ha afirmat que “hi ha dades objectives” per fer aquesta comparació. Diu que el cas d’Homs és un “exemple d’inhabilitació de polítics en actiu per les seves idees polítiques”. L’advocat Francesc Jufresa l’ha tallat en sec per dir-li que “per idees polítiques no s’ha condemnat ningú” sinó que ha estat per desobediència. També ha afegit que li semblava “desafortunada” la comparació amb Turquia. “És poc seriós comparar-ho des del punt de vista intel·lectual i polític”, ha reblat.

Pere Mas ha assegurat que “hi ha una opinió pública que no és conscient que avui s’ha agafat a un diputat i se li ha dit que ho deixa de ser per la seva manera de pensar i per les seves idees”. “El que ha passat avui és d’una excepcionalitat democràtica molt bèstia”, ha etzibat. Jufresa ha tallat també al periodista i ha recordat que avui Homs “no ha estat cessat pels seus pensaments”. “El Parlament espanyol li ha comunicat la sentència”, ha aclarit.

L’exdiputada d’ERC també ha argumentat que en ple debat de la llei de partits, Jose Maria Aznar “deia que havien de copiar el model turc”. L’exdiputada del PP, Montserrat Nebrera, ha respost que la Turquia d’ara no és la d’abans.

L’escriptor Matthew Tree ha intervingut al final d’aquest debat per assegurar que ha estat parlant amb estrangers sobre la situació política a Catalunya i que “absolutament tots” troben “incomprensible” el tema de les inhabilitacions. Nebrera l’ha emplaçat a revisar les Constitucions d’altres països on hi ha conceptes que estan “petrificats”. El periodista, Rafel Nadal, també ha intervingut per dir que no compartia la comparació amb Turquia perquè la democràcia espanyola “és homologable” tot i que ha afegit que “a vegades sucumbeix a tics del passat”.

Gemma Calvet (foto: TV3)

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#30 Josep, Barcelona, 30/03/2017 - 20:15

La autonómica catalana cuenta con 2.312 trabajadores
TV3 tiene la misma plantilla que Canal Sur, ETB y Telemadrid juntas

http://www.periodistadigital.com/cataluna/barcelona/2016/04/19/tv3-tiene-la-misma-plantilla-que-canal-sur-etb-y-telemadrid-juntas.shtml

Y ellos mangado, y yo cortito y tu corti

#29 sid, bcn, 30/03/2017 - 15:43

Aquesta comparació entre Espanya i Turkia, útlima ocurrència del zin tank separatista, és un insult als Kurds

#28 Gurguri, barcelona, 30/03/2017 - 14:15

Pere Más y Gemma Calvet, acuden a todo tipo de tertulias de radio y TV.Su discurso es siempre el mismo defender a ultranza la independencia y sus líderes.Lo mismo les dá que esten inhabilitados como presuntammente en el grupo del 3%.

#27 Bon cop de fal$ 3-10%, Rubi, 30/03/2017 - 12:34

La Gema Calvet es un cas com un cabas. L' Odi i la estulticia de la ma.
Que diu? Res nomes insults. ....a la inteligencia.

#26 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 30/03/2017 - 11:04

Per un cop es van posar d'acord les diferents forces polítiques representades a les tertulies de TV3, els independentistes, els sobiranistes i els secesionistes.