Publicitat
Comunicació · 15 de Setembre de 2022. 20:40h.

Tertulians en retirada

Un exalt càrrec que proposava fer com a Egipte diu ara que Catalunya "no és l'Índia"

Tertulians en retirada

Josep Martí, quan era secretari de comunicació del Govern, en un acte oficial a favor del 9-N amb Vila d'Abadal i Miquel Buch

L'exsecretari de comunicació del Govern en època d'Artur Mas, Josep Martí Blanch, que va proposar convertir la Ciutadella en la Plaça Tahrir; ha renegat ara de la via unilateral en la tertúlia a El món a Rac-1 i ha manifestat que Catalunya "no és l'Índia".

Martí Blanch ha lamentat que "se continua pensant que això forma part de dir que el que és jove ho veurà mentre és jove, el que és adult ho veurà mentre és adult, el que és vell ho veurà mentre és vell i el crio ho veurà mentre és crio". "I aquesta és la gran tifa que hi ha damunt de la taula perquè l'aprenentatge està fet", ha sentenciat.

"I després hi ha una altra cosa que no es posa mai damunt la taula, perquè jo entenc que hi ha un interès en què sigui així, que és donar per fet que entre nosaltres ja ens hem arreglat i que el problema és amb l'Estat" i en aquest sentit ha advertit que "com que això es treu de l'equació, també ajuda a fomentar una boira en la que no s'entén res".

L'exalt càrrec del Govern assenyala que "si tots els catalans haguessin decidit que volen ser independents... És a dir, si fóssim a l'Índia i aquí el que hi hagués fos quatre tios vestits de l'Exèrcit anglès passejant pel carrer, doncs probablement seríem independents". "Això no és l'Índia", ha reblat; i ha remarcat que "hi ha la meitat del país que no compra això".

El tertulià aleshores s'ha referit a la proposta de l'ANC de declarar la independència el segon semestre del 2023 i ha advertit que comporta un "conflicte civil". "I això s'ha de dir clarament: el meu camí de declarar la independència l'any que ve i defensar-la als carrers ens porta a un conflicte civil entre catalans", ha reclamat.

També ha demanat a l'entitat independentista que expliqui que la seva proposta comporta "un conflicte civil entre nosaltres i pels carrers ens fotrem galtades, perdrem un 25% del PIB i, per tant, durant vint anys vostè viurà pitjor".

Finalment, Josep Martí Blanch ha apuntat que hi ha un altre camí que passa per defensar que la independència "és un projecte molt ambiciós" i proposar-se que "vaig a fer política, sumaré arguments, sumaré gent". "I quan jo tingui una balança inapel·lable del tot, i se m'obrin finestres d'oportunitat; doncs això tindrà una escletxa i potser sí o potser no. I no hi ha més", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 El llop de Burriac, Cabrera de Mar, 16/09/2022 - 09:05

Evident: Catalunya no és ni Egipte, ni l'Índia ni cap de les comparacions absurdes que heu anat fet. És Catalunya, que quedarà com a exemple de con una classe política incompetent pot dur una societat pròspera a l'enfrontament i la ruina en pocs anys.

#5 Marc de Vich, Vich (Tabarnia ulteriro), 16/09/2022 - 09:03

Reír para no llorar. Nos son más que el 26% del voto, muchos de ellos engañados otros por conveniencia y otros porque se lo creen, y cuando les preguntas de que van a vivir, ni lo saben, se siguen creyendo criaturas súper inteligentes, súper cultas y súper trabajadoras y eficientes, vaya lavado de cerebro y vaya mentiras, de currar muy poco

#4 Fernando, Mataró , 16/09/2022 - 08:39

O sea, tenemos a los hiperventilados que proponen ir a tortas y que saldrían corriendo a la primera y tenemos a estos que proponen seguir con la matraca hasta conseguir l'andapandanchia por aburrimiento. El problema es que ya habéis enseñado las cartas, chato.
Y lo de hacer el egipcio, cobrar con una mano delante y otra detrás, es lo vuestro

#3 Expediente Royuela, Netflix, 16/09/2022 - 06:53

La corrupcion intrínseca en el adn de la administracion separatista financia sin miramientos a todo energumeno, resentido y pillastre que menosprecie o insulte a todo lo español.

#2 Carlos Gomez, volem bisbes catalans, 15/09/2022 - 22:43

Acaban de decir en el cabaret del Graset que la independencia no se va a proclamar en los tres proximos meses. Yo por si acaso ya lo tengo todo preparao, todo en el saco y bien lligado, no vaya a ser que me pille como la ultima vez en chancletas, sin afeitar y jugando al domino en al bar

Y aqui esperando el Grandola Vila Morena de la Terribas