Publicitat
Comunicació · 15 d'Octubre de 2012. 15:45h.

Tertulians 'independents' o quotes de partit?

El fitxatge de Gemma Calvet per ERC demostra que els partits col·loquen gent de confiança a les tertúlies dels mitjans públics

Tertulians 'independents' o quotes de partit?

Calvet, amb Junqueras i Bosch

El fitxatge de l'advocadessa Gemma Calvet com a quarta a la llista d'Esquerra per Barcelona confirma un secret a veus entre la professió: les tertúlies dels mitjans públics estan repartides per quotes de partit segons la representació parlamentària de cada força política.

Una font d'Iniciativa ha reconegut a e-notícies que "inicialment es va acostar als dos, és una tertuliana que compartim amb Esquerra, però com que és indepe ha acabat a ERC". Calvet, en efecte, va passar de ser una advocadessa desconeguda en el panorama mediàtic a participar a les tertúlies de TV3 i Catalunya Ràdio o al desaparegut programa 59 segons de TVE a més de Rac1.

Actualment, participa setmanalment a les tertúlies del programa El món a RAC-1 i habitualment a les de Els Matins de TV3. També ha fet d'analista política en programes de Catalunya Ràdio i TVE-Catalunya, a banda d'escriure article d'opinió al diari Ara.

Calvet, llicenciada en Dret per la UAB i Màster europeu en dret i polítiques socials, té un perfil professional progressista. Ha estat assessora de diverses administracions, la majoria governades per l'esquerra: OND - Oficina per la No Discriminació (Ajuntament de Barcelona), ODC Oficina de Drets Civils (Ajuntament de Vilanova i la Geltrú), Serveis socials (Ajuntament Cornellà de Llobregat) Departament de Salut i Departament de Justícia. Va ser Directora General de drogues al Govern Basc (2001-2003).

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Carles, Cardona, 16/10/2012 - 12:22

Ahir la vaig sentir a l'Oracle i no va parlar ni d'ERC ni va fer campanya ja que anava de tertuliana i no de candidata com va dir. Al contrari del Cuyàs (bipograf del Pujol) que va de tertulià i fa campanya oberta i descarada pel Mas. Personalment prefereixo la Gemma no és integrista i argumenta bé

#6 Ricard, Reus, 15/10/2012 - 22:05

No era una tertuliana de molts anys que ha fitxat finalment per un partit¿?. Crec que cal ser xic rigorós en el tempo dels esdeveniments.

#4 Jordi, Bcn, 15/10/2012 - 17:57

El problema és que els polítics s'omplen la boca d'ètica i no han estat capaç de fer una llei electoral amb cara i ulls. Quan algú (com tots aquests) entra en una llista política hauria de deixar tots els espais que tingui als mitjans de comunicació. és com a mínim un greuge comparatiu

#4.1 germanapepa, Bcn, 15/10/2012 - 18:32

Greuge comparatiu amb qui?. Amb el Sr. Mas que encara és el president de tots els catalans i surt cada dia a TV3 en entrevistes fetes a mida fent de candidat mesies ?. Pregunta a CIU i al PSOE; PP perque no volen una nova llei electoral?

#3 Pere de Mataró, Mataró, 15/10/2012 - 17:27

Una vegada més s'han rifat el partit.

#1 mireia, girona, 15/10/2012 - 16:07

Desconeguda del tot, però dona d'un conegut director de diari i també tertulià.
Tot plegat, una merderada

#1.1 Elías, Baix Llobregat, 15/10/2012 - 16:37

Vens aquí, et tires un pet i marxes deixant l'olor.

Podries informar-te qui es Eva Piquer i qui Gemma Calvet abans de fer el ridícul...