Publicitat
Comunicació · 10 d'Octubre de 2017. 10:19h.

Tertulians unionistes deixen TV3

Nacho Martín Blanco i Joan López Alegre acusen la televisió pública de tractar-los "com mals catalans"

Tertulians unionistes deixen TV3

Els tertulians habituals de TV3, Nacho Martín Blanco i Joan López Alegre, han anunciat en un article a El País la seva decisió de deixar de col·laborar amb la televisió pública catalana. Tots dos defineixen TV3 com "el circ de l'odi a Espanya" i acusen la televisió de tractar-los com "mals catalans".

"Com a col·laboradors habituals dels mitjans catalans, representants del que ignominiosament s'ha donat a cridar quota unionista, hem arribat a la conclusió que la nostra presència a les tertúlies de TV3 i Catalunya Ràdio és contraproduent, ja que només serveix com a coartada per demostrar la seva suposada pluralitat i apuntalar la tesi dominant", exposen.

"Es parla de Franco a tota hora i en qualsevol format de programa. Des de Catalunya Ràdio es va preguntar als oients si estaven disposats a impedir físicament que es jutgés a Artur Mas. Més recentment, se'ls va demanar que informessin sobre moviments de la Guàrdia Civil en els dies previs al referèndum il·legal de l'1-O, informació que després es va difondre en antena. Brigada d'agitació i propaganda antiespanyola, i ara també oficina de reclutament i delació", afegeixen.

"Quan la realitat es redueix a un únic tema, la secessió, i les tertúlies resulten monogràfiques, llavors la presència d'un sol tertulià oposat a la tesi de la tertúlia -que defensen de comú acord els altres tres o quatre opinants a més del moderador, a vegades reforçats per l'opinió d'algun teleespectador que entra per telèfon- només serveix per projectar la idea que es tracta d'una posició minoritària, fins i tot marginal, en la societat catalana. En aquestes condicions el discrepant, per molt aguerrit que sigui, acaba sent un col·laborador necessari, per no dir el tonto útil del projecte separatista", consideren.

"Aquesta pluralitat impostada, distorsionada, és la mateixa que es dóna en les sèries de televisió de TV3 a les que -com en el seu dia va denunciar el corresponsal a Espanya de The Wall Street Journal- 'només parlen castellà prostitutes i delinqüents'", indiquen.

"Igual que després de les tertúlies de tesi separatista subjau la pretensió que el normal és ser independentista, existeix en aquestes sèries de TV3 una indissimulada intenció d'instal·lar en l'imaginari col·lectiu dels catalans la idea que el normal a Catalunya és parlar en català i que el castellà és cosa de marginals i inadaptats", lamenten.

"El tertulià que no accepti el reguitzell de falsedats que sustenta l'opinió prevalent en els mitjans catalans, i que s'atreveixi a manifestar tantes vegades com li sembli necessari, es veurà indefectiblement sotmès a una esgotadora persecució implacable per part dels seus contertulians, consentit i fins i tot encoratjat pel presentador", denuncien.

"Només cal repassar l'hemeroteca per adonar-se que si la resta dels catalans, els que ens sentim en major o menor mesura compromesos amb el projecte comú espanyol, mostréssim pels separatistes el mateix menyspreu que ells mostren per nosaltres, la convivència a Catalunya seria insostenible. D'aquí que molts catalans -possiblement la majoria- hagin decidit mirar cap a un altre costat i prefereixin no discutir amb la Pilar Rahola o el Joan B. Culla de torn, no només en les tertúlies de ràdio i televisió sinó també en els sopars i reunions amb amics i familiars", condemnen.

"Quan un mitjà públic tracta a part dels ciutadans als quals hauria d'oferir la seva programació com mals catalans, quan no directament com quintacolumnistes antidemocràtics, per no secundar la derogació de l'Estat de dret que promou el Govern autonòmic, més val denunciar-ho i apartar-se", defensen.

"Amb aquest article volem anunciar la nostra comiat dels mitjans públics catalans, mentre no assumeixin la seva responsabilitat de donar veu des del respecte i un mínim d'honestedat al conjunt dels ciutadans de Catalunya. Preferim renunciar als nostres emoluments de seguir aguantant el desgast emocional que suposa participar en aquest circ de l'odi a Espanya i la càrrega moral de pensar que la nostra presència el legitima", conclouen.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#24 ericastel, Solsona, 11/10/2017 - 16:13

Cosa que a les televisions i ràdios d'àmbit espanyol no pot passar ja que mai hi ha tertulians independentistes. I com tots menteixen ja que quan se'ls diu antidemocràtics és per no acceptar un referèndum i no com diu per "per no secundar la derogació de l'Estat de dret que promou el Govern autonòmic". Com s'ho fan venir bé aquest parell

#24.1 Sergi , Barcelona, 11/10/2017 - 18:26

Ves poca tele o solo ves TV3, por ejemplo, en La Sexta aunque es claramente de tendencia de izquierdas, en todos los debates hay 3 tertulianos que apoyan A y 3 tertulianos que apoyan B, en igualdad tanto los que piensan A como los que piensan B. Asi como minimo mantienen la decencia y la dignidad.

#22 Rodejet, Barcelona, 10/10/2017 - 14:16

Que tornin tot el sou que han robat dels catalans mentint manipulant i enverinant a la població. Torneu la pasta !!

#21 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 10/10/2017 - 13:23

La Policia Local d'Alcarràs (Segrià) ha denunciat aquest dilluns una pintada feta per part dels agent de la Guàrdia Civil contra Carles Puigdemont. Segons apunta Segre, els urbans van veure com un cotxe de la policia espanyola estava amagat rere un arbre i amb les llums apagades a l'alçada de la carretera de Vallmanya.

#20 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 10/10/2017 - 12:53

Tres partits dels Països Baixos (el Partit Socialista, la Crida Demòcrata-cristiana i Demòcrates 66) han demanat al seu govern que es posicionés sobre Catalunya i la violència espanyola contra la població el dia del referèndum del primer d’octubre.

#20.1 Tirant, Begur, 10/10/2017 - 13:08

No aportes massa al debat, de noticies a favor i en contra hi ha a tot arreu:
Sigue el goteo de empresas que deja Cataluña. La gestora de fondos EDM ha acordado trasladar su domicilio social de Barcelona a Madrid.

#20.2 Sergi , Barcelona, 10/10/2017 - 13:52

Para que te des cuenta del engaño y de la estafa cometida, hasta el vicepresidente de OMNIUM ha cambiado la sede de su empresa a Madrid, no podeis ser mas burros, es imposible.

#19 pepe.----, andorra, 10/10/2017 - 12:40

y ahora se dan cuenta? pero si la television del odio lleva asi desde hace decadas....Si el problema de esa television del odio es q hay q pagarla entre todos para q la usen solo unos pocos....Claro q la culpa no es de los separatas, si no de quien les deja campar a sus anchas ¿Oyes rajao? Q esto es cosa tuya, no de los jueces...