Publicitat
Comunicació · 5 de Maig de 2010. 13:35h.

Tertúlies 'progres' a Catalunya Ràdio

Fuentes omple l'espai d'opinió amb personalitats properes al PSC

Tertúlies 'progres' a Catalunya Ràdio

Fuentes, durant una tertúlia de Catalunya Ràdio

El presentador d'El matí de Catalunya Ràdio, Manel Fuentes, va anunciar a començament de temporada el fitxatge del periodista Xavier Sardà. Sardà, a més d'un periodista de reconeguda trajectòria professional, se'l considera proper a l'esquerra. De fet, recentment va demanar el vot per José Montilla a les properes eleccions.

Però la majoria de tertulians de l'emissora pública també estan esbiaixats cap al 'progressisme' llevat d'algunes excepcions com Enrique Lacalle o Juan Carlos Girauta, propers al PP, o Francesc-Marc Àlvaro, considerat pròxim a CiU. En la tertúlia d'aquest dimecres, per exemple, hi havia l'historiador Joan B. Culla -que col·labora amb El País-, però també un exministre i exdirector general de la Corporació, Joan Majó, i una exdirigent d'Iniciativa, Eulàlia Vintró.

Entre els col·laboradors hi ha també Antoni Dalmau, expresident de la Diputació de Barcelona, del PSC; Ferran Mascarell, exconseller de Cultura, també del PSC, o personalitats properes a l'esquerra com l'exdirector d'El Periódico Rafael Nadal; el cineasta Pere Portabella; o l'advocat Joan Queralt -que va exercir l'acusació contra Unió en el cas Treball-

La 'quota' Esquerra -que també esta disgustada per la seva escassa representació- estaria representada pel filòsof Josep Maria Terricabras i Salvador Cardús tot i que aquest ha evolucionat darrerament cap a posicions de Reagrupament.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#39 Marga, Bcn, 01/10/2010 - 12:09

La tertúlia d'avui divendres 1 m'ha semblat plural, intel ligent i relaxant, lluny d'aquelles en què tots són nacionalistes / separatistes i es donen mútuament la raó com si fos un míting: pobres i avorrides.

#38 Griselda, Barcelona, 09/05/2010 - 21:53

La tertúlia de divendres fa vomitar: Portabella - Queralt - Terricabras - Puigverd. Que s'ho facin mirar. Encara bo que han tornat en Cardús i en Sala Martín. Per cert, Nadal, des que ha deixat "El Periódico" és molt crític amb el tripartit.

#37 Walzer, BCN, 07/05/2010 - 17:03

Ja era hora, que la ràdio pública de Catalunya reflectís totes les tendències, i no només la nacionalista, com fins fa poc. Es la de tots, no?

#36 Guillem, bcn, 07/05/2010 - 13:34

Sardà, un periodista de reconeguda trajectòria? Primera notícia.

#35 Núria, BCN(CAT), 06/05/2010 - 22:06

Ha quedat demostradissim que el PSC és una veritable secta. Alguns mai ho haguessim dit. I tampoc haguessim dit mai que CiU era tan plural. Alguns som d'esquerra però reneguem del sectarisme del PSC-PSOE. Resulta asfixiant !!! Una colla d'enxufats !