Publicitat
Comunicació · 27 de Juliol de 2012. 08:43h.

'The Economist' augura el "rescat total" d'Espanya

El setmanari considera que l'Estat espanyol és "dolor"

'The Economist' augura el "rescat total" d'Espanya

Portada de 'The Economist'

L'economia espanyola rep una altra patacada de la premsa internacional, la segona en dos dies. Si el dijous era el diari francès Libération que assegurava que l'Estat estava "Perdut", ara és el torn de la revista britànica The Economist que fa un joc de paraules en anglès.

El setmanari pública una portada il·lustrada que, amb un joc de paraules, converteix Espanya en dolor. En la imatge es pot veure com a la paraula 'Spain' (Espanya) li cau la essa i queda el mot 'pain' (dolor). Just a sota hi ha un toro ferit per diverses banderilles.

La revista no es queda només en la imatge. The Economist acompanya la portada amb un article titulat "El pacient espanyol" on assegura que "s'acosta un rescat total de la quarta major economia de la zona euro". "Les possibilitats d'Espanya d'evitar les cures intensives -un rescat total- s'estan allunyant cap al punt de fuga", afegeix.

El text compara Espanya amb un malalt i, seguint amb el símil, afirma que a la sala d'espera de l'hospital hi ha "tensió" per la situació. La publicació també critica que el president espanyol, Mariano Rajoy, hagi trigat a prendre les decisions difícils que requeria la situació, com per exemple el rescat de la banca amb problemes. Per això, el setmanari considera que Espanya pot sobreviure a un estiu calent, però que sucumbirà abans de final d'any.

"The Economist" basa la seva predicció en els nivells de la prima de risc, que tota la setmana s'ha situat en nivells de màxims, tot portant l'interès del bo espanyol a 10 anys per sobre dels 7%, una xifra que es va traduir en rescat en altres països.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#10 Ramon, un euro 100 peles no 166, 27/07/2012 - 20:50

És hora de davaluar la merda de l'euro un 66% (de 166 a 100 pessetes) amb què els jueus de les filials europees del Solomon Brothers, el Lehman Brothers i el Goldman Sachs, la Bundesbank, actualment BCE, ens van fer pagar la reunificació alemanya i tota la pasta gansa que envien a Israel.

#9 $$$, BCN, 27/07/2012 - 16:51

La guerra economica entre el dolar, la lliura i l'euro arrba a un punt d'inflexió. Recordeu BCN 92 i el que va pasar despres? ara toca London. I els USA estan endeutats per TRILLONS de dolars. Si el BCE comença a fer bitllets, sera la moneda unica del MON

#8 vicme, bcn, 27/07/2012 - 11:24

Li haurem de dir a la Merkel que igual que es fan bancs bons i dolents, faci una espanya bona amb aquelles comunitats que aporten més del que reben (Pais Basc, Cat, valencia, les illes) i una espanya dolenta amb les comunitats que necessiten impulsar la seva economia.

#7 LES COSES CLARES, Bcn, 27/07/2012 - 10:32

QUINA OBSESSIÓ AMB "MADRIT"... catalans, si algú us "roba", són els Andalusos, Extremenys i la vostra casta política nacionalista

#6 FUNCIONARIS = DESASTRE ECONÒMIC, Bcn, 27/07/2012 - 10:31

Fa 40-50 anys, efectivament, a la Com de Madrid només hi havia funcionaris i econòmicament era una "merdeta", era com Washington DC, Ottawa, Berlin, Cranberra, ciutats de funcionaris sense indústria i que no pinten res a nivell econòmic, només polític. URSS = tots funcionaris = desastre econòmic