Publicitat
Comunicació · 27 de Novembre de 2011. 20:13h.

The Economist recomana Rajoy recentralitzar Espanya

Considera que tenir "17 països" dificulta la recuperació econòmica

The Economist recomana Rajoy recentralitzar Espanya

Imatge de l'article

The Economist considera que la victòria de Rajoy obeeix "a l'obstinada persistència i a la moderació", tal com recull el Col·lectiu Emma. Malgrat això, admeten que la majoria absoluta del PP "es va deure més a un rebuig dels espanyols al seu predecessor".

En aquest sentit, retreuen a Zapatero que fos "lent per reaccionar a la crisi", així com la seva "frivolitat política". "Rajoy sembla estar fet d'una altra pasta", afirmen. També consideren que el creixement econòmic d'Espanya "està frenada per la burocràcia".

"Gran part d'això es deriva de la descentralització exagerada d'Espanya", afirmen. The Economist recorda que "la creació de la constitució democràtica de les 17 comunitats autònomes" va servir per compensar la "mà dura" del franquisme.

També lamenten que els diferents governs espanyols, "nerviosos per l'autogovern dels bascos, catalans i gallecs", no han aconseguit resoldre "les disputes històriques d'Espanya: els nacionalistes bascos i catalans han aprofitat la seva condició de socis de coalició dels dos principals partits per demanar cada vegada més poders".

En aquest sentit, recomanen a Rajoy "més control" del PP sobre les "moltes regions", el que li "permetria començar a revertir aquesta tendència".

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#29 Joan de Vic, Vic, 29/11/2011 - 20:07

Per anar a París no fa falta donar la volta per Madrid. Si va directe.

#28 jordi, düsseldorf, 28/11/2011 - 22:18

Donc bé que no li diuen a la Merkel, que de fet són els menys centralitzats i els que menys malament van.

#27 Faithless, Barcelona, 28/11/2011 - 21:12

Aquesta barrabassada la diu The Economist o el seu corresponsal a Madrid que sol ser un furiós jacobí?

#26 joan, manresa, 28/11/2011 - 18:59

tinu.) nacions i com a tals son Estats Independents..es podría aceptar " Anexionats a Espanya",pro amb repars...A la resta d'autonomías i per vía referendum es podría fer consulta ,o Autonomía o Regió Espanyola..,alguna cosa haurán de fer pro axó no s'aguanta.,temps al temps ,en veurem de gr

#26.1 Kropotkin, Vic, 29/11/2011 - 00:13

Jua, jua, jua,...

#25 joan, manresa, 28/11/2011 - 18:53

El Casal,18,40h.--¡¡¡Cull...s!!!!..El Casal sí som inteligents,jejejej,fot anys i desde l'inici de la crissi ya varem escriure aquí aquest fet.Axó no es pot aguantar,ni el Senat,ni Diputacions ni Consells Comarcals...Pro ..,aveure qui penjará el picarol al gató..Euskadi i Catalunya son (cont.