Publicitat
Comunicació · 2 de Maig de 2014. 16:13h.

The Economist veu a prop eleccions plebiscitàries

El setmanari creu que Espanya “està fracassant” amb Catalunya

The Economist veu a prop eleccions plebiscitàries

Imatge de l'article

El setmanari britànic The Economist considera que el Govern espanyol “està fracassant” en la gestió del procés sobiranista català. A més creu que el més probable és que s’acabin celebrant eleccions plebiscitàries a Catalunya, malgrat que convida Artur Mas i Mariano Rajoy a “dialogar”.

The Economist, en un article titulat “Les guerres de secessió espanyoles”, explica que el fet que els presidents català i espanyol s’evitessin “l’un a l’altre” en un acte a Barcelona és un exemple de com “Espanya està fracassant a l'hora de gestionar un dels seus problemes més espinosos".

Segons el setmanari, Rajoy “podria convocar” el referèndum però recorda que el PP no vol. És per això que no veu solució possible i que segurament se celebraran eleccions plebiscitàries a Catalunya si no es pot fer la consulta.  Malgrat tot, s’assegura que els dos presidents “haurien de parlar".

També parlen de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), la qual amenaça “amb la desobediència civil i una declaració unilateral d'independència”. Per contra, manifesten que d’altres sectors conviden el Govern espanyol a “suspendre l'autonomia de Catalunya” i prendre el control.

The Economist fa referència a incidents recents, com l’atac d’ultres al centre Blanquerna de Madrid o l’agressió a Pere Navarro diumenge passat. “La tensió està empitjorant”, lamenten.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#31 BEJOTA, BCN, 05/05/2014 - 13:00

La independencia catalana pierde fuelle.

El rechazo al secesionismo sube cuatro
puntos desde diciembre y alcanza el 42,9% El 35,6% votaría «no» a convertir Cataluña en Estado, frente al 39,3% que está a favor de la independencia (NC REPORT).

#30 El azote de los necios, Barcelona, España, 05/05/2014 - 12:17

Pues yo veo a los ingleses mega demócratas otra vez desplegando al ejercito con sus metralletas por las calles del norte de Irlanda, por la detención del líder del Sin Fein...... cuanta hipocresía The Economist , la unión Jack os tiene la cabeza llena de mierda......

#27 BEJOTA, bcn, 03/05/2014 - 13:46

El apoyo a la independencia es en realidad de un 37%.
Convivencia descubre el sesgo de la encuesta de la Generalidad, con notables desviaciones en la representatividad de los encuestados.

#26 pep, manresa, 03/05/2014 - 13:35

A la comisaria d'Irlanda del Nord on tenen detingut el paio del Sinn Fein faran eleccions plebiscitàries?

#26.1 The Observer, Andorra la Vella, 04/05/2014 - 00:34

Doncs, per allà els anys vint del segle passat, Irlanda i els irlandesos van decidir separar-se de la Gran Bretanya. Els va costar un bloqueig, una fam que va delmar a la seva població, van haver d'emigrar molts d'ells, i .... avui en dia ningú dubta de la legitimitat de la República d'Irlanda.

#25 Korrupotkin, Vic, 03/05/2014 - 13:33

En Cataluña los españolistas son la mayoría silenciosa, por eso cuando hay elecciones PP PSC C's sacamos una gran mayoria que?OH WAIT!!....jua, jua...os dejo, que empieza el Gato al Agua...mejor hundidos