Publicitat
Comunicació · 4 de Maig de 2021. 19:44h.

The New York Times fa de Cuixart un màrtir

El diari critica la condemna “draconiana” al líder d’Òmnium

The New York Times fa de Cuixart un màrtir

The New York Times ha publicat un reportatge en portada al voltant de la figura de Jordi Cuixart, amb un to favorable cap al president d’Òmnium. El diari es pregunta, en el titular, “criminal o màrtir? Un pres posa en un dilema polític Espanya”.

NYT també considera “draconiana” i “molt severa” la condemna imposada a Cuixart. De la mateixa manera, qüestiona que el líder d’Òmnium estigui empresonat a Lledoners, “un centre penitenciari construït per a prop de mil interns que acull traficants de drogues i assassins”.

El diari considera que el líder d’Òmnium és a la presó per “expressar i actuar d’acord amb les seves condicions polítiques”. De la mateixa manera es defensa la seva actuació durant la manifestació de 2017 davant la conselleria d’Economia.

En aquest sentit s’explica que tant ell com Jordi Sánchez van pujar “a la part superior d’un vehicle” per calmar els ànims de la gent, però s’obvia que aquest vehicle era el de la Guàrdia Civil.

“Cuixart i Jordi Sànchez van intentar mediar entre els manifestants i la policia. Van establir camins entre la multitud perquè els agents poguessin entrar a l'edifici i van anunciar que qualsevol persona que considerés la violència era un traïdor”, afirma el diari.

“Després, la votació es va celebrar enmig de la repressió i tot i això hi va haver condemna per sedició, un dels delictes més severs d'Espanya. Aquests càrrecs inventats van sorprendre a tothom, fins i tot als experts en aquests delictes”, s’explica.

Finalment, es recullen les praules del propi Cuixart, que remarca que “ho tornaria a fer tot. En algun moment, Espanya haurà de reflexionar i preguntar-se què faran amb mi. ¿Eliminar-me? No poden. No penso demanar perdó".

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#25 Oriol , Gragranollers, 06/05/2021 - 12:53

El que paga la Gene a aquest diari pq faci aquestes coses s'ho val!!! Quina vergonya

#24 bejota, bcn, 05/05/2021 - 11:54

EN USA , N.Y. T. ESTARIAN EN ALCATRAZ O EN GUERRA CIVIL. ¿CUÁNTO OS HAN PAGADO PARA EDITAR ESA MENTIRA?.

#23 josemiguel, El Prat de Llobregat, 05/05/2021 - 10:30

Si tanta simpatía despierta en el exterior el tema indepe,¿cómo es que en el momento de la DUI no hubo ni un solo país que la reconociera?

#23.1 Antifa, L'h, 06/05/2021 - 09:42

Una cosa es apoyar la independència, la otra condenar el absurdo juicio y la lamentable prision

#22 A., Barcelona, 05/05/2021 - 08:45

Tots sabem que això és una injustícia. Cuixart no hauria de ser a la presó. El seu lloc és al manicomi i amb camisa de força. Quin mal han fet els il.luminats a Catalunya. Pitjor que els pocavergonyes (Pujols), curts (Mas), vividors (Raholas), patans (Torra) o totplegats (Puigdemont)

#21 General Lee, Virginia del Norte, 05/05/2021 - 06:23

Qué jodíos los yankis. En EE.UU. por lo mismo que pretendían los lazis te montan una guerra de Secesión de cágate lorito: discriminación étnica, supremacismo, secesión unilateral ...
Caspalunya-Alabama, la mateixa lluita!

#21.1 Antifa, L'h, 06/05/2021 - 09:44

Perdona??? Donde estabas tú, cuando los de Trump entraron en el Congreso por la Fuerza???