Publicitat
Comunicació · 8 de Novembre de 2012. 14:04h.

The Wall Street Journal dubta que Catalunya quedés fora de la UE

"Experts legals assenyalen que la legislació de la UE prohibeix privar de la ciutadania europea"

The Wall Street Journal dubta que Catalunya quedés fora de la UE

Imatge de l'article

The Wall Street Journal, en una crònica de Gabriele Steinhauser, parla sobre la visita d'Artur Mas a Brussel·les i explica que el president de la Generalitat vol "separar-se" d'Espanya i "determinar el seu propi destí polític, cultural i econòmic".

Malgrat això, el diari recorda que "la constitució d'Espanya prohibeix específicament la secessió". En aquest sentit, apunten que la separació d'Espanya "no és fàcil de realitzar" i recorden el "dret a veto" dels països integrants de la UE.

Amb tot, WSJ indica que "en les últimes setmanes, les autoritats han moderat les seves declaracions, dient que la comissió només expressarà una opinió quan s'enfronti a un escenari específic. Alguns experts legals, per la seva banda, han assenyalat que la legislació de la UE prohibeix privar de la ciutadania europea a les persones, el que podria donar a les regions secessionistes d'un cas per a l'adhesió", afegeix.

Igualment, consideren que "una Europa federal deixaria Catalunya amb menys potència que un estat independent". També assenyala que "el president català va esquivar les preguntes sobre qui són els seus amics i partidaris a Europa".

"Fins i tot els contactes amb Escòcia, va admetre, es limiten actualment als partits polítics i no té plans de reunir-se amb el primer ministre d'Escòcia, Alex Salmond, a curt termini", conclou.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#12 PAU, BCN, 09/11/2012 - 11:04

Dins o fora de la UE, per fi podrem decidir sobre el nostre futur i no pringar per que a Madrid es fotin palauets, museus, carreters i aves.

#11 juliá, barna , 09/11/2012 - 07:16

el ciudadano puede seguir siendo europeo dentro de un pais que no es europa.

#10 Ortiz, BCN, 08/11/2012 - 20:49

Francia se opondría tambien radicalmente a la entrada de Cataluña en la UE. Francia sabe que el próximo paso del nacionalismo etnico es la reclamación de los territorios catalanohablantes. Si lo que da entidad al nacionalismo es la lengua la reclamación de la gran Cataluña es el paso que sigue.

#10.1 Pau, BCN, 09/11/2012 - 11:01

Arriba una catalunya Libre !!!
JOJOJOJO vaqmos a ocupar el mundooooo
q malos somossss

#9 pers, tortosa, 08/11/2012 - 19:24

Menudo lio tenemos con Europa.Que si sí que si no.Lo que tiene que procurar Europa es no perder sus referencias democráticas,que si las pierde todos lo europeos saldremos perdiendo y el horno no está para bollos

#8 BEJOTA, BCN, 08/11/2012 - 18:59

N'HI MOLT MERDER ARREU D'EUROPA COM PER PROVAR SORT. MILLOR QUE'L SR. MAS S'EN OCUPI D'ARREGLAR LA ATUR I REBAIXAR EL DUETA TANT MONUMENTAL QUE HI HA A CATALUNYA.DISTREURE A GENT NO MINVA ELS DUETES.