Publicitat
Comunicació · 1 de Novembre de 2012. 23:14h.

'The Wall Street Journal' titlla Bono, Wert i Blanco de "mediocres"

El diari econòmic nord-americà denuncia l'"endollisme" a la societat espanyola

'The Wall Street Journal' titlla Bono, Wert i Blanco de "mediocres"

Una imatge de l'article

El diari The Wall Street Journal ha criticat el sistema electoral espanyol de llistes tancades i l'ha acusat de promocionar polítics mediocres com José Bono, José Ignacio Wert o José Blanco. En un article de Raymond Zhong, ha denunciat "la importància a Espanya de l'endollisme".

Segons el periodista, "per això els partits estan poblats en tots els nivells de mediocres: des de José Bono, exministre de Defensa i un populista a l'estil centreamericà; al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, qui ha instat a 'espanyolitzar' els nens catalans per resoldre la crisi de la secessió; al segon del Partit Socialista, José Blanco, qui va rebre la Gran Creu de l'Ordre de Carles III el passat desembre dos dies després que el Tribunal Suprem li obrís una investigació per acusació de suborns".

Zhong també ha criticat Mariano Rajoy, "el líder més poderós del país en dècades", de qui diu que "el seu estil caut" té "el seu parent polític més proper en el Partit Comunista de la Xina".

Per acabar, el periodista ha esmentat un poema de Wystan Hught Auden sobre Espanya, escrit al 1937: "Aquest racó àrid, aquest fragment mossegat de la calorosa / Àfrica, soldat tan fortament a l'enginyosa Europa".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 ramon, barcelona-c, 04/11/2012 - 14:14

Wall Street Journal debería hacer un estudio a figuras como Bono , un aldeano que llega a ministro ,no se si esto es posible en USA, es interesante constatar como el llegar a ministro no convierte un aldeano en ilustrado o como ser librero no significa conocer a fondo ni Voltaire ni
Rousseau !

#9 zampador, Valladolid, 03/11/2012 - 02:55

El poema es bellísimo y la comparación con el régimen chino ingeniosa. El sistema necesita un reajuste, creo que está claro para todo el mundo. Falta que los políticos se hagan eco de esa necesidad; pero critica a Rajoy justo por lo único en que sabe hacer: manejar los tiempos y exasperar.

#8 Algu ho dubta ??, Santa Coloma de queralt, 02/11/2012 - 18:46

Blanco el dels 5 corredors a Espanya ja jajajaja !! l'altre amb la espanyolitzacioja jajajaja !! y Bono amb L'illa Perejil ja jajajaja !! el trio calavera,

#7 Washington, Post, 02/11/2012 - 18:23

Si pero l'endollisme a la societat Espanyola tambe inclou Catalunya pel Wall Street Journal. No hi ha Catalonia - Spain a l'article

#7.1 ivan el terrible, sant cugat el vallés, 03/11/2012 - 17:02

Las malas compañias y los defectos que tienen, se "pegan". Voilà el porqué de la independencia.

#6 l'ametlla, tarragona, 02/11/2012 - 11:57

Este periodista tiene mas razón que un santo. Como dijo la Rahola (por una vez tenia razón) hay politicos que no valdrian ni para hacer fotocopiadoras en la privada.