Publicitat
Comunicació · 16 d'Abril de 2013. 22:06h.

Tian Riba: “Els periodistes ara sí que ens hem de posicionar”

El tertulià defensa el procés independentista en el llibre ‘Camí sense retorn’

Tian Riba: “Els periodistes ara sí que ens hem de posicionar”

Tian Riba, amb el conseller Homs, durant la presentació del llibre

El periodista Tian Riba ha considerat aquest dimarts, en la presentació del seu llibre sobre el procés independentista de Catalunya Camí sense retorn (Editorial Mansarda) que en el moment actual els informadors s’han de posicionar.

El tertulià habitual en mitjans com TV3 ha obert el debat sobre la neutralitat que han de tenir els professionals de la informació. “Ens diuen que hem de ser objectius, però els periodistes ara sí que ens hem de posicionar”, ha manifestat, acompanyat pel conseller de Presidència, Francesc Homs, que li ha presentat l’obra.

Riba ha recordat que durant la transició la majoria de periodistes van defensar la democràcia. El comunicador s’ha posicionat a favor del procés independentista i ha considerat que “qui s’ha de justificar és qui vulgui mantenir l’estatus quo actual”.

“Entre la falsa objectivitat, i la democràcia i la llibertat, trio la democràcia i la llibertat”, ha argumentat per defensar el procés sobiranista encetat la darrera Diada.

Camí sense retorn és una crònica explicada amb un llenguatge estàndard, “no amb el llenguatge que fan servir els polítics", de tot allò que ha passat en la vida política i social catalana des de la multitudinària manifestació de l’11 de setembre.

Tian Riba (Matadepera, 1974) prové del periodisme polític i actualment col·labora a diversos mitjans de comunicació catalans com RAC1 o el programa Divendres de TV3.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#17 pelaez, barna, 18/04/2013 - 06:52

El tertuliano defiende el proceso independentista en el libro 'Camí sense retorn'

Ni "arrastrao" me vais a llevar por ese camino de perdicion y ruina.

#16 Martina, Barcelona, 17/04/2013 - 15:34

Posicionar-se? Es pot dir això en un acte secundat per la mà dreta del president? En un moment en què tot fa tuf de corrupció i no s'investiga? Hi ha bons periodistes que han tret llibres, però no són ni novel·letes, ni els que expliquen la seva vida ni els que es limiten a opinar.

#15 Joaquim, Barcelona, 17/04/2013 - 14:14

Els tertulians ja us posicioneu fa anys, encara que figuri que sou periodistes (titulats? reconeguts pels directors? professionals?). Els periodistes no tenen causes nacionals ni socials per sobre de la seva obligació deontològica.

#14 Kropotkin, Vic, 17/04/2013 - 12:55

Nahh, mola mas el Albert Rivera posicionandose con los nostalgicos del franquismo de Intereconomia....juas, juas

#14.1 eugenia, Barcelona, 05/11/2015 - 23:26

Albert Rivera no és periodista

#13 joan, Pyongyang, Països Catalans, 17/04/2013 - 12:51

¿Este señor ha trabajado en algún sitio sufragado íntegramente por dinero privado? Si el libro te lo presenta Homs es que debe de ser muy malo porque es un poco borderline. Que no se equivoque, en Cat no ha pasado nada desde la manifestación: solo ruido y ninguna nuez.