Publicitat
Comunicació · 25 de Novembre de 2011. 22:01h.

TN contra les retallades

TV3 converteix el Telenotícies en un al·legat contra la reducció del pressupost

El Telenotícies vespre ha obert el seu espai d'aquest divendres amb la notícia de la retallada pressupostària anunciada pel Govern als mitjans públics de la CCMA. Després del sumari, TV3 ha dedicat poc més de 7 minuts a informar sobre la decissió governamental, així com per explicar a través de gràfics el descens de l'assignació pública, en un 25% en els darrers dos anys, i de la reducció en la recaptació publicitària.

El reportatge ha destacat  que després de les "noves retallades del 13,3%" l'aposta del Govern per uns "mitjans públics potents" serà "impossible, segons la directora de TV3". La televisió pública catalana ha resumit amb un "menys canals i menys diners, però evitant els acomiadaments", la decisió de l'executiu, alhora que ha destacat que "ara per ara només el Partit Popular dóna suport a l'executiu, mentre que la resta de formacions l'ha acusat de voler afavorir els mitjans privats".

Després de fer un repàs de les declaracions de tots els grups parlamentaris durant la comissió de control, Ramon Pellicer ha mostrat uns gràfics on ha detallat que "la retallada pressupostària a TV3 no comença ara. Al 2010 l'aportació pública era de 350 milions d'euros per tota la CCMA, i pel 2011 es va reduir un 15% fins als 300 milions".

"La rebaixa anunciada per aquest any serà de 40 milions. Per tant, en dos anys, la reducció del pressupost públic haurà estat del 25%, 90 milions d'euros". "Com a dada, l'aportació pública a la televisió pública es tradueix en 40 euros per ciutadà i any, menys que en anys enrere i també menys que la mitjana d'altres televisions públiques europees".

Pellicer també ha mostrat uns gràfics on es veien els ingresso publicitaris d'aquests mateixos anys en els quals es reflectia una davallada en aquest concepte al passar de 100 als 84 milions previstos per al 2012, encara que el periodista apuntava que "aquesta xifra encara podria ser inferior".

El periodista ha alertat que "pels responsables dels mitjans públics, la retallada tindrà conseqüències en la producció i qüestionen el model. Asseguren que TV3 no podrà seguir sent la locomotora del sector audiovisual català i han recordat que ja s'havien rebaixat sous a la cadena, un 5%, com a mesura d'estalvi".

Per la seva banda, el secretari general de Presidència, Francesc Homs, ha recordat durant la seva intervenció a la comissió de control de la CCMA que la reducció del pressupost de TV3 és d'un 15%, inferior al 21,6% de Presidència, el 17,5% de Cultura i el 31% de Territori i Sostenibilitat.

Ramon Pellicer, amb el gràfic de les retallades. (Foto: TV3)
Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#34 pepalmogaver, Rep. de Gràcia, 28/11/2011 - 20:12

Quants espectadors vèuen la Formula 1 ??. Pq No unifiquen Cracovia i Polònia en un sol programa?. Pq no retallen per altres llocs?...recoi !!!. Perdoneu però algú ho havia de dir !!!

#33 angel, sant feliu de codines, 27/11/2011 - 21:25

Quan va entrar el tripartit els va faltar temps per colocar els seus, A catalunya radio varen treure el programa "Postre de music" per massa catalanista i van enxufar a la Montserrat Minobis, una artista, que va ensorrar l emissora a punts impenssables ah i va defenestrar al Bassas.

#32 pitu, bcn, 27/11/2011 - 14:01

És molt indignant i m'omple de ràbia, comprovar com aquesta notícia està plena de comentaris d'ultraconvergents que (com sempre) serien capaços de vendre's la mare i els fiils per quatre rals, deixar-se estomacar i violar, abans de reconèxixer que el seu partit està destruint Catalunya.

#32.1 angel, sant feliu de codines, 27/11/2011 - 18:05

Es veritats ha de ser molt gamarus perque es el primer cas d un partit que havent guanyat les eleccions haigi deixat les mateixes patums de TV3 que tenia el tripartit i deixar que et vaigin donant pel sac. Per cert quan valen els drets per donar tot el sant dimenge les exibicions del tal "Alonso"?

#32.2 Ferran Serafini, AVE cap a Madrid, 27/11/2011 - 18:09

Gràcies, pitu.

Amb set-cents-mil més com tu no hauríem perdut les eleccions.

Una abraçada.

#32.3 Terraxa, Terrassa, 27/11/2011 - 18:18

TV3 NO és Catalunya (afortunadament). TV3 és un exemple claríssim de malbaratament de calers públics, aportats per contribuients que treballen.
I el teu comentari denota que no t'hi inclous, cosa que vol dir que o evadeixes impostos o treballes en un ens públic. No cal TV per viure.

#31 Terraxa, Terrassa, 26/11/2011 - 22:59

Parlant amb la gent, diria que l'opinió general és que TV3 són uns enxufats vividors que no volen renunciar a la bona vida.
No van caure que ensenyant aquests números a molta gent se li han posat els pèls de punta o bé s'han emprenyat de mala manera.

#30 Santi Capellera i Rabassó, Barcelona, 26/11/2011 - 21:51

I què voleu d'aquest sociata sectari del Pellicer (que presentava el Telediario dels espanyols i cobrava una milionada que els pobres periodistes de carrer no sabríem ni comptar), un paio que el tristpartit i el sociata CPC ha protegit al màxim en tot temps...què voleu de la mentida solidària?