Publicitat
Comunicació · 30 d'Abril de 2015. 11:01h.

Toc del CAC a RTVE per l’Informe Semanal sobre la querella contra Mas

Amb tres vots a favor, un en contra amb vot particular i dues abstencions

Toc del CAC a RTVE per l’Informe Semanal sobre la querella contra Mas

Imatge del reportage

El Ple del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha aprovat un acord segons el qual considera que el reportatge Querella contra Mas emès en el programa Informe semanal el 22 de novembre de 2014 a La1 va incloure continguts informatius que suposen “un incompliment dels objectius i de les funcions de servei públic de la Corporació RTVE”.

Atès que La1 és un prestador d’àmbit estatal, el CAC, ha aprovat “instar la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència que adverteixi al prestador públic Corporació RTVE sobre la necessitat d’extremar la cura en el tractament dels programes informatius”. Segons el CAC, la Corporació RTVE hauria incomplert “els objectius i les funcions de servei públic”.

L’Acord del CAC s’ha adoptat arran de la presentació d’una queixa d’una persona que denunciava “la manca de rigor i de pluralitat d’opinions, i el fet que totes les persones entrevistades tenien el mateix posicionament”. Així mateix, la queixa criticava els comentaris de persones expertes que deien que els catalans són “analfabetos en historia” i que estaven “enfermos y contaminados por el virus que han introducido los separatistas”.

El CAC conclou que “el reportatge conté, en l’off, elements de valoració que determinen un posicionament editorial no neutral sobre el tema del qual s’està informant”. Així mateix, pel que fa a les declaracions a càmera recollides de manera expressa, considera que “presenten una pràctica unidireccionalitat quant al posicionament respecte del tema que s’està tractant en la informació”. El mateix posicionament és, també, “el majoritari entre les persones anònimes entrevistades”.

Pel que fa als fragments de l’off objecte de la queixa, “el programa dóna a entendre que totes les meses de participació van ser presidides per dirigents d’ERC. Aquest fet és presentat com una causa de manca de garantia democràtica. Quant a les intervencions en forma de declaració objecte de la queixa, el CAC considera que es tracta d’opinions de les persones que intervenen, explícitament separades de l’off del programa i que manifesten un posicionament polític determinat”.
 
Una vegada analitzat el reportatge Querella contra Mas, el CAC conclou que “els continguts que s’hi inclouen no s’ajusten als objectius i les funcions de servei públic –i, per tant, els incompleixen–, als quals ha de donar compliment la Corporació RTVE”. L’acord del CAC s’ha aprovat amb tres vots a favor, un en contra amb vot particular i dues abstencions.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#15 Santiago, Mataró, 01/05/2015 - 21:39

Esto ya es el colmo, el CAC, jajajajajajaja, la herramienta censuradora que ha impuesto la dictadura independentista instaurada en la Generalitat, aunque ya por poco tiempo. Tiene narices la cosa. Por el forro, TVE, por el forro a estos dictadores antidemocráticos. La madre que los parió !!.

#14 teveuno, cat, 01/05/2015 - 18:54

Ja està bé que els hi donguin una mica de canya a aquests troglodites espanyols :)

#13 carklitus, barcelona, 01/05/2015 - 00:16

Els objectius i les funcions de servei públic, i els posicionaments editorials neutrals són els que mostra cada dia TV3.

#12 jordi, ,, 30/04/2015 - 18:32

Pero si la Gene está en rebeldía. ¿Quiénes son estos para "dar toques" a la televisión del estado "opresor"?
¿Es que en España no hay nadie que ponga a estos en su sitio? (Entre rejas)

#11 Juan Francisco , Huesca, 30/04/2015 - 16:28

Temblando están en RTVE por esta votación del CAC. Ja, ja, ja...No sé qué es más ridículo: la votación de esos "bien pagaos" o dar cancha informativa a semejante esperpento.