Publicitat
Comunicació · 13 de Març de 2014. 09:20h.

Toni Albà justifica el tuit de l'11-M

L'actor denuncia la "utilitzció política" de les vícitimes per part de "l'Estat espanyol"

Toni Albà justifica el tuit de l'11-M

Toni Albà

L'actor i ara també col·laborador d'Els Matins de TV3, Toni Albà, ha justificat la piulada que va fer l’11-M,  amb motiu del desè aniversari dels atemptats, i ha al·legat que volia denunciar “la utilització” política de les víctimes per part de “l’Estat espanyol”.

Albà, en un article escrit posteriorment al seu bloc, denuncia "la utilització política que es va fer tant des del Gobierno del Estado, en mans del Partido Popular, que es va afanyar a dir que havia estat ETA, com des del principal partit de l'oposició , el PSOE... I és que les eleccions generals eren a la cantonada”.

“A ningú se li escapa -afegeix- que aquesta utilització política ha estat tan embrutadora com feridora, tan maldestra com insultant, tan irrespectuosa com poc exemplar en un estat, l'Estado Español,  que es diu democràtic”. 

L’actor considera que ha estar “embrutadora” pel “desig d'esgarrapar vots", tant del “Gobierno del PP com l'oposició del PSOE”. “Feridora”, perquè “feia la impressió que els ferits i les famílies de les víctimes, estaven més soles que mai en el seu clam de justícia davant d'un Estado que semblava estar més preocupat per buscar els culpables que més l'afavorien”.

Toni Albà utilitza la paraula “maldestra” perque en les eleccions generals va mancar “sentit comú” del PP i el PSOE. “Sempre m'he preguntat què haurien haver fet aquells dos partits per tal d'estar a l'alçada de la gent, de les víctimes... Potser repetir unes eleccions que havien estat ultratjades en la seva essència?“, es pregunta.

També creu que ha estat “insultant” perquè “el Gobierno ens tornava a prendre per tontos es concretava a cada declaració. A cada frase de Acebes el sentiment d'indignació creixia…”. “Irrespectuosa” perquè les “víctimes que encara avui, 10 anys després, no han escoltat la paraula 'perdó'; 'perdó' per haver involucrat Espanya en un conflicte bel·lic en el que mai no hauria d'haver entrat”. “La paraula 'perdó' no existeix en el vocabulari de l'Estado Español. Ni en aquest cas ni en altres tan o més greus”, ha reblat.

Finalment ho qualifica de “poc exemplar” perquè “cap poble de la terra voldria tenir un estat semblant a l'Estado Español gestionant una tragèdia com aquella”. “Poc exemplar pels intents continuats de mentir als ciutadans” i “pel sectarisme en el tracte entre unes víctimes i unes altres”.

“O no es pot afirmar que a l'Estado Español hi ha diferents tipus de víctimes? Com les que encara esperen, més de setanta-cinc  anys desprès, a ser localitzades, als vorals de carreteres de tota la geografia espanyola i, un cop identificades, poder reposar, dignament, amb els seus familiars…”, conclou.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#25 Rosanna, Bcn, 14/03/2014 - 12:06

Ja no em fa tanta gràcia aquest Albà ... Està resultant ser un fanàtic, un llop amb pell de xai ...

#24 Alvaro, Bcn Española, 13/03/2014 - 21:23

EL PEOR DE LOS BUFONES...

#23 maikol, sallent, 13/03/2014 - 20:10

Ja s'ha enviat el teu tuit a diferents mitjans d'eeuu, alemanya, anglaterra... per internacionalitzar el tema catala. Tambe s'ha adjuntat el video de la historiodara de SI on diu qui es i qui no es catala de pura raça. Tots plegats esteu fent bona feina! Gracies, noi, segueix aixi!!

#22 Kropotkin, Vic, 13/03/2014 - 18:56

Puaffff.... Que asco estos estelados....

#21 JOANS, Barna, 13/03/2014 - 17:42

TONI ALBA,TU ETS TAN MANIPULADOR COM ELLS,DESPRES DEL COLABORACIONISME AMB EL TEATRE PRINCIPAL,CONVERTIT EN DISCOTECA,KE MES PUBLICITAT BUSCAS?
DEMANA EL TEU SOBRE A CIU,AIXO ES LO TEU.