Publicitat
Comunicació · 23 d'Abril de 2020. 10:44h.

Toni Cruanyes: "presos polítics i exiliats"

TV3 assumeix el llenguatge independentista

El presentador del Telenotícies de TV3, Toni Cruanyes, ha fet servir el llenguatge independentista en l'edició d'aquests dimecres a la nit i s'ha referit als polítics presos i als que van marxar a l'estranger com a "presos polítics i exiliats".

Cruanyes ho ha fet en una peça informativa sobre "piulades a favor de la llibertat per Sant Jordi". "Amb l'etiqueta #SantJordiEsLlibertat, els presos polítics i exiliats han fet una piulada per animar a viure una Diada diferent sense deixar de regalar llibres i roses", ha explicat el periodista.

El presentador ha afegit que "parlen de gaudir de les petites coses de la vida i de la llibertat. I tot i el confinament, de no renunciar a viure la Cultura i l'esperit de la Diada". Finalment, ha detallat que els tuits s'emmarquen "dins d'una campanya d'Òmnium a les xarxes a favor de la llibertat".

El Telenotícies migdia també ha abordat el que han titulat com un "Sant Jordi des de la presó i l'exili", on han mostrat com Carles Puigdemont mostrava una interpretació del cant dels ocells des del seu telèfon mòbil, mentre feia un directe a l'Instagram de l'exconseller Lluís Puig. La cadena pública també ha mostrat una piulada del líder d'ERC Oriol Junqueras on afirma que "les paraules són el millor vehicle per superar aquesta barrera física que desafia la llibertat".

13744-pres.jpg

El director de TV3, Vicent Sanchis, va assegurar el passat 6 de març a la comissió de control de la CCMA que el consell de redacció de TV3 considera que el terme "presos polítics no és una denominació que els satisfaci periodísticament". "Poques vegades sentirà vostè l'expressió presos polítics", va sentenciar.

Sanchis, en canvi, va defensar que a la televisió pública defienxi com a exiliats Carles Puigdemont i la resta de polítics que van marxar a l'estranger: "Jo i el diccionari de l'IEC, jo i el consell de redacció de TV3 perquè defineixen exiliat com aquella persona que se n'ha anat del seu país a la força i que ha sentit motius per anar-se'n".

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#29 Menjamela Grandi, Anapurna, 24/04/2020 - 07:40

Y este es el adalid de la neutralidad de la 'BBC del Mediterráneo'...
¡JAJAJAJAJAJAJAJAJA!!

#28 Joanet, Bcn, 23/04/2020 - 22:10

Un pres polític és un pres polític, sigui independentista o no. No s'ha de pervertir el sentit de les paraules.

#28.1 un ciutadà, palau plegamans, 24/04/2020 - 00:31

un tanoca o algú que pixa fora de test i no toca de peus la realitat és un tanocao algú que pixa fora de test i no toca de peus la realitat, sigui independentista o no.

#28.2 Menjamela Grandi, Anapurna, 24/04/2020 - 07:41

¡Libertad Bárcenas, Rato, Matas!!

#28.3 Sarola, Castelldefels, 25/04/2020 - 15:29

Joanet, la teva es una extraordinaria aportació a la Filosofia Política.

#27 Joan del Bages, Manresa, 23/04/2020 - 21:56

No sorprèn per desgràcia ja a ning?. Tal com he escrit en aquest fòrum alguna vegada, en una entrevista a en Jordi Turull a abans de que anés a la presó, la "periodista" d'aquell TN vespre li pregunta: "Llavors quina carta ENS queda per jugar ?". Va dir "ens" ! Cap dels partits constitucionalistes ho va denunciar. Així ha anat tot, hi va i

#26 Quimet lo tronat, Arbucies, 23/04/2020 - 18:56

Hay que ser majadero para decir lo que diu aquet parrac pocasolta del tv3%

#25 Alejandro, Villadecans, 23/04/2020 - 18:34

Llamar presos politicos y exiliados a estos delincuentes caraduras es in insulto a los presos politicos y exiliados que hay, ha habido y habra en todo el mundo