Publicitat
Comunicació · 22 de Gener de 2021. 09:30h.

Toni Cruanyes també menteix

TV3 insisteix que l'ajornament electoral va ser per consens de "totes les forces polítiques"

El presentador del Telenotícies vespre de TV3, Toni Cruanyes, ha afirmat en l'edició d'aquest dijous que "ara per ara les eleccions seran el 14 de febrer i no el 30 de maig com havien consensuat totes les forces polítiques tret del PSC". Aquesta afirmació no és certa, ja que el PSC, el PPC i el PDECAT van evidenciar públicament les diferències que hi va haver en la mesa de partits durant la Diputació Permanent d'aquesta setmana i en les rodes de premsa posteriors a la reunió.

La diputada del PSC, Eva Granados, va manifestar aquest dimecres al Parlament, en referència a la suspensió de les eleccions, que "el que es va fer la setmana passada no va ser un acord per unanimitat pel 30 de maig". "L'articulat del decret de convocatòria no preveia la suspensió. De fet, senyor Aragonès, és dubtós que vostè pugui anul·lar el decret d'eleccions convocades perquè es va fer per imperatiu legal", va assenyalar.

El president del PPC, Alejandro Fernández, va explicar "el que veritablement va passar a la mesa de partits" perquè, segons ell, "s'han dit moltes falsedats" i va evidenciar que "en aquesta taula no es va votar res". "Ens va portar una decisió presa i es va produir un debat sobre la mateixa". En aquest sentit, ha exposat que "hi va haver partits que la van compartir sense votar-la", "el PSC va acceptar un ajornament, però a març" i "nosaltres demanem una doble informació", va subratllar.

L'alcalde d'Igualada i candidat del PDECAT, Marc Castells, va criticar després de la reunió que "semblava que estiguéssim jugant a la loteria i al final la Grossa ha tocat al 30 de maig". "No hi estem d'acord. No ens han donat cap criteri objectiu que ens digui que el 30 de maig és millor que el 25 d'abril", va sentenciar.

Aquest no és el primer cop que Cruanyes menteix en un Telenotícies. L'any 2016 va assegurar que a l'alcaldessa de Berga, Núria Venturós, "l'han detingut per unes hores per haver mantingut una bandera estelada a l'ajuntament durant les ultimes eleccions". En realitat, aquella detenció es va produir perquè, segons va informar el TSJC, "ha estat citada en dues ocasions, amb apercebiment en totes elles, sense que s'hagi presentat davant l'Autoritat Judicial, ni hagi donat raó per no fer-ho".

Cruanyes, el maig del 2017, va afirmar que "els bisbes catalans avui també s'han pronunciat a favor del Pacte pel Referèndum", encara que els eclesiàstics no defensen explícitament la celebració d'un referèndum sobiranista, ni tampoc fan cap classe de referència a la independència de Catalunya o el dret a decidir.

Els bisbes catalans van emetre un comunicat per afirmar que "convé que siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català, per tal que sigui estimada i valorada la seva singularitat nacional, especialment la seva llengua pròpia i la seva cultura". També demanaven que "es fomenti i promogui la cultura del diàleg". "Pensem que és un moment important perquè els governants i els agents socials facin gestos valents i generosos en favor del diàleg i la concòrdia".

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#33 Sergi, bcn, 24/01/2021 - 11:41

Lo normal en tv3%....son procesistas lacis que intentan salvar su culo ya que fuera de tv3 no trabajarían ni llevando cafés...

#32 electra, Barcelona, 24/01/2021 - 10:16

NO PERDEM DE VISTA QUE ÉS DE LA SECTA TRUMPISTA

#31 JOSEP EL AVI DE CARDEDEU, TOTS ELS AGRADA ENGANYAR , 23/01/2021 - 14:45

La pregunta seria ¿ QUI NO MENTEIX A TV-3 I AL GOVERN CATALÀ ? Tots u fan tambe les altres Televiciones Publicas y Privades El Govern Espanyol tambe MENTEIX .Los Goviernos Autonomicos tambe Menteixen EN POLITICA ES TODO MENTIR Y EN LAS TELEVICIONES TAMBE .Es lo que hay hos guste o no .

#30 David, FOLGUEROLES, 23/01/2021 - 11:35

Que el tal Toni Cruanyes también miente es como decir que la nieve se suele formar a partir de menos cero grados.

#30.1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia, 23/01/2021 - 15:01

O que el agua moja, en TV3 es una constante perpetua

#29 gurguri , Barcelona , 23/01/2021 - 11:16

La indignitat de los periodistas, se corresponde con los millones que el medio recibe de este GOVERN de indepes que quieren salvarse de los jueces con sus corruptelas.