Publicitat
Comunicació · 12 de Novembre de 2017. 13:48h.

Toni Soler compara l'Estat espanyol amb "un maltractador"

"L'actitud dels poders espanyols envers Catalunya té una connexió evident amb la dels maltractadors"

Toni Soler compara l'Estat espanyol amb "un maltractador"

Toni Soler, en el programa "Està passant"

El periodista i presentador de TV3, Toni Soler, ha assegurat en un article a l'Ara que "l’actitud dels poders espanyols envers Catalunya té una connexió evident amb la dels maltractadors". Soler fa aquesta comparació a "a través d’algunes frases d’ús comú que formen part del seu argumentari" com "tan bé que estàvem", "m'hi has obligat", "fas el ridícul", "estàs fent patir els nens".

El productor de programes de TV3 com Polònia o Crackòvia assenyala que "el primer argument d’un maltractador és acusar la víctima d’haver arruïnat la relació. Per això es crea la ficció d’un passat idíl·lic que se n’ha anat en orris per culpa d’un caprici" i, en aquest sentit, diu que "l’aparell mediàtic espanyol parla del procés com un brot espontani que no s’explica per causes anteriors".

Toni Soler exposa que "com el cònjuge que abusa del seu domini, l’Estat i el seu braç mediàtic s’autojustifiquen dient que no els ha quedat altra opció que la repressió" com les càrregues policias de l'1-O i remarca que "el súmmum d’aquesta autojustificació és la proposta de Ciutadans de condecorar els policies responsables de la salvatjada".

L'articulista apunta que "el maltractador mira d’imposar-se no només coaccionant la víctima, sinó també minant la seva autoestima" i ho equipara amb que "Espanya ha intentat ridiculitzar la catalanitat en totes les seves expressions, començant per l’idioma, i seguint per la incapacitat indepe per convertir la majoria democràtica en una realitat política tangible".

També fa referència al "xantatge moral" que un maltractador fa a la seva víctima i diu que "és el govern del PP el que ha drenat els impostos dels catalans, dissolt el Parlament, empresonat el Govern, impugnat les lleis, omplert els carrers de policies encegats per l’odi, afavorit l’èxode empresarial, tolerat la violència de la ultradreta. Però el relat del maltractador -impulsat pel que Francesc Serés anomena periodisme d’estat- resta immutable".

Finalment, el periodista assenyala que "el cònjuge dominador té l’habilitat de fer creure que la victimització és un posat. Fins que la víctima acaba culpant-se, dient-se a si mateixa que potser ha exagerat, que potser la violència que rep és culpa del seu caràcter inestable. Perquè, si ho admet, potser aquell dia el marit no li pegarà. Però tampoc no li premiarà el gest. Fins i tot farà burla de la seva feblesa".

"I així ens trobem ara, amb uns polítics que, o bé 'no dan la cara', com Puigdemont, o bé 'se bajan los pantalones', com Forcadell davant del jutge, que l’amenaça amb presó incondicional per haver permès que el Parlament parlamenti", conclou.

Publicitat
Publicitat

52 Comentaris

Publicitat
#53 pepe.----, andorra, 13/11/2017 - 15:48

señoras y señores, lo q diga el pijo, bueno, de pijo nada, q todos sabemos q en Badalona no existen los pijos, existe gente con pasta, pero no pijos, insisto, lo q diga el caballero este q vive de ser separatista, me importa un huevo y la yema del otro. Este esta en el mismo baul q Rahola o Ferreras. El de, ya puedes decir lo q quieras, q paso.

#52 botifler1914, Sinitaca, 13/11/2017 - 13:34

A un hijo gamberro le das una bofetada.

#51 Ram, Terrassa, 13/11/2017 - 12:47

Este individuo no tiene muy claro que es ser maltratador ni fascista, o lo dice deliberadamente...no entiendo cómo la asociaciones contra el maltrato por violencia de género no ponen el grito en el cielo por decir estas barbaridades.

#50 informador de sales, Barcelona, 13/11/2017 - 12:09

Ara et toca treballar, això entenc que et posi nerviós, però hauries de ser més respectuós amb la gent que t´han estat pagant el sou durant tants d´anys

#49 yoquieroquememaltratencomotu, Vic, 13/11/2017 - 11:27

Que me maltraten como a ti , dándome unos sueldazos que yo , como opresora (eso dicen los mequetrefes) no tengo .