"No hi ha res que porti a la independència ara mateix"

Toni Soler frena

El presentador del programa Està Passant de TV3, Toni Soler, admet en una entrevista a Vilaweb que en aquests moments la independència és impossible i assegura que "no hi ha res que porti a la independència, ara mateix".

Soler exposa que "estic content d’haver-ho intentat" i subratlla que "som la generació que va fer el procés, i ha estat una cosa bona". "I més sort el pròxim cop. I espero que el pròxim cop no tardi", afegeix.

El productor audiovisual reconeix que "el 2017 vam perdre" i remarca que "no hi ha una República a mig proclamar". "El que vam fer és agafar el cotxe: uns a l’exili, i els altres a la presó. I això és una derrota: i si no s’entén que això és una derrota, llavors partim de bases diferents. Vam perdre-hi bous i esquelles", sentencia.

També apunta que "la via unilateral va fracassar perquè abans de tirar-la endavant es van adonar que no podia tenir efecte pràctic". "No es podia treure la Guàrdia Civil dels aeroports, ni disposar de diners, que estaven embargats", remarca.

Toni Soler admet que "no es pot passar d’autonomia a estat sense parlar amb l’estat al qual pertanys. Sense decidir com es fa". "Això és una derrota de l’unilateralisme", conclou.

El presentador de TV3 comparteix l'anàlisi que els partits estan "en poca forma" i atribueix "un sentiment de culpa potser exacerbat" a Esquerra i "una mena de negacionisme" a Junts per Catalunya.

Finalment, Soler es posiciona més proper "amb el diagnòstic de la situació (no amb el remei) que ha fet ERC, que no pas amb el diagnòstic de Junts per Catalunya o l’entorn de Carles Puigdemont".

 

Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#41 Juan Jose García, Cunit, 18/06/2020 - 21:34

Creo que está pensando en su propia independencia.

#39 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 07/06/2020 - 00:55

https://www.eleconomista.es/opinion-blogs/noticias/10589251/06/20/Asi-preparan-el-asalto-al-poder-economico.html

#38 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 06/06/2020 - 18:25

"estoy contento de haberlo intentado"

Yo diría que estás 75.000.000 de euros más contento que nadie, menudo cinismo

¿Cuántos respiradores se pueden comprar con 75 millones?

#37 M, Sabadell, 06/06/2020 - 11:58

A este hombre le ha costado mucho quitarse la venda de los ojos, para ver la realidad de las cosas.
También podría ser que las subvenciones se le hayan acabado, y trabaje para volverlas a recuperar.

#36 Carlos B, Bolonia, 06/06/2020 - 10:44

Unilateralismo. Qué palabras tan bonitas se inventa la neolengua indepe. Unilateralismo quiere decir golpe de estado, pero claro, golpe de estado suena más feo.