Publicitat
Comunicació · 3 de Maig de 2019. 18:09h.

Toni Soler i Jaume Roures facturen més de quinze milions d'euros a TV3

A través de les productores Minoria Absoluta i Mediapro

Les productores de Toni Soler i Jaume Roures, Minoria Absoluta i Mediapro, respectivament, han facturat a TV3 més de quinze milions d'euros des del 2016 fins a l'actualitat, segons ha assenyalat aquest divendres la diputada del PSC, Beatriz Silva, durant la comissió de la CCMA del Parlament.

“La producció externa es concentra en unes poques productores”, ha criticat la representant socialista. Silva ha defensat que “seria més lògic que aquesta producció estigués repartida en moltes productores”, ja que “una de les missions de TV3 és fer de motor del sector audiovisual”.

Minoria Absoluta ha signat en els darrers tres anys un total de 32 contractes per diverses produccions, entre les quals hi destaquen els programes 'Crackòvia', 'Polònia' i 'Està Passant', segons es desprèn del portal de la transparència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

De la seva banda, en aquest mateix espai de temps, la cadena pública ha signat tres contractes amb Mediapro per adquirir els drets d'emissió de tres documentals sobre el judici del procés, l'1 d'octubre i la manifestació del 20 de setembre de 2017 davant d'Economia.

La diputada del PSC ha afirmat al seu compte de twitter que “aquests 15,5 milions d'euros és una xifra gairebé set vegades superior als 2.279.000 euros que es necessiten per duplicar el número de serveis d'atenció especialitzada per a víctimes de violència masclista”.

Beatriz Silva també s'ha queixat que la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, no hagi informat en comissió parlamentària sobre el percentatge i la suma total que TV3 destina a la producció externa. Llorach, en el seu torn de resposta, ha afirmat que “a l'espai de transparència de la Corporació estan absolutament tots els contractes”.

“Per què a vegades no es corresponen les xifres que vostè pot demanar i les que nosaltres li podem donar? Perquè vostè en la seva pregunta feia referència a l'informe de la sindicatura, i l'informe de la sindicatura només analitzava la producció associada”, ha al·legat la presidenta de la CCMA.

roures.jpg

Toni Soler
Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Gabijan, Badalona, 04/05/2019 - 19:22

De momento dura la unidad sindical, pero dicen que la profesión está acostumbrada a que los dos sindicatos de clase, que ni por asomo son mayoritarios en la educación pública, se apeen.
¿Por conseguir dádivas?
¿Por conseguir prevendas?
En fin habrá que esperar 4 años más para que ambos dos se despeñen del todo.

#13 Gabijan, Badalona, 04/05/2019 - 19:21

asomo se llega.
Si se hubieran destinado los recursos a cerrar, total o parcialmente centros concertados, pero no, en según que zonas se potencian.
Por mucho que Bargalló sea de ERC. O por mucho que les apoyará en su momento en los dos tripartitos, Iniciativa.
Todo por tener poder. Todo por no reclamar así le va a la profesión y educación catal

#12 Gabijan, Badalona, 04/05/2019 - 19:19

salvo para dar clases.
Con peores condiciones.
Las tenían buenas, conseguidas a sangre y fuego con huelgas salvajes, con la profesión comprometida con todo lo social y de un plumazo se las cargó Mas, amb el seu Govern dels Milions, perdón Millors.
La propia LEC Llei d'Educació de Catalunya habla de destinar el 6% del PIB - el catalán- y ni po

#11 Gabijan, Badalona, 04/05/2019 - 19:18

les siguen votando (no toda la comunidad educativa pero si amplias capas).
Mientras los "guíes" del país se colocan bien, huyendo del mercado, la profesión no es consciente que en una gran mayoría está atrapada, sean funcionarios, funcionarios interinos o profesorado especialista, dado que no encontrarían colocación alguna en el sector privado

#10 Gabijan, Badalona, 04/05/2019 - 19:16

Lo "divertido" que va con ironía, indignación pero que no pasaré a la acción más que relajarme en mi sillón, que luego no hay dinero para la Educación.
Para revertir los recortes se necesitan menos de 150 millones de euros, pero no los hay.
¿Por qué? Pues porque hay mucho maestra/o y profesora/or indepe que hagan lo que hagan son tan cortos