Publicitat
Comunicació · 19 de Maig de 2020. 17:42h.

Toni Soler surt en defensa de Joan Tardà

Xavier Sala-i-Martin compara els insults amb "les imitacions" del Polònia

Toni Soler surt en defensa de Joan Tardà

El productor i presentador del programa Està Passant de TV3, Toni Soler, ha sortit en defensa l'exdiputat d'ERC a Madrid, Joan Tardà, pel "linxament salvatge" que ha rebut a Twitter. "Com a responsable del programa que es va fer tips de riure-se'n del personatge, puc dir que el linxament salvatge i anònim a què se sotmet en Joan Tardà és repugnant", ha manifestat en un tuit.

L'economista i habitual col·laborador de TV3, Xavier Sala-i-Martin, li ha contestat que no l'entenia i li ha exposat que "quan la teva productora decideix enfotre's d'un personatge és divertit, però quan la gent decideix fer el mateix a Twetter, és repugnant". "O sigui que, en democràcia, les productores de TV han de decidir quan i de qui ens enfotem?", ha preguntat.

A partir d'aquí s'ha entaulat un debat entre tots dos i Soler li ha recomanat que llegís "els comentaris i veuràs la diferència entre una cosa i una altra". "O potser no", ha puntualitzat el productor audiovisual. Sala-i-Martin li ha replicat que "la diferència entre dir a algú directament que és 'ruc' i fer-lo aparèixer com a 'ruc' a la TV és molt fina". "I qui diu ruc diu traïdor, diu caragirat, diu mentider, etc. Les vostres imitacions fan que molts personatges semblin rucs, traïdors, caragirats, mentiders...", ha afegit.

Toni Soler ha acceptat l'opinió de l'habitual col·laborador de TV3 , però li ha dit que "no em sorprèn que ho vegis igual". "Jo entenc que tinguis un interès pecuniari en veure el què tu fas com a bo i el que fan els altres com a dolent. És un biaix que els psicòlegs anomenen 'aversió a la dissonància cognitiva' i que la gent de carrer anomena 'excusa autojustificativa'", ha assenyalat l'economista.

Però Xavier Sala-i-Martin ha insistit que "no veig la diferència" perquè "us heu passat anys fent quedar Maragall com un ruc, Mas com un egomaníac, Duran i Lleida com un traïdor, Mas Colell com un psicòpata que parla amb un mitjó..." i ha remarcat que "tu, tot això ho trobaves la mar de divertit". Tot i això, ha deixat clar que "no estic criticant el teu programa", però ha subratllat que "tanta llibertat tens tu per a enfotre-te'n dels teus personatges com la gent de Twitter de fer el mateix".

Aleshores el productor del programa Polònia ha apuntat que "hauríem de definir 'enfotre-se'n'", i ha destacat que "per mi no és el mateix que l'insult continuat i (majoritàriament) anònim". L'economista ha reiterat que "la línia és molt fina" i ha preguntat: "Què és pitjor, fer una imitació del Duran i Lleida que queda com un boig traïdor que viu al Palace o dir directament que és un boig traïdor que viu al Palace?"

Finalment, el presentador de TV3 ha afirmat que "jo trobo més divertits els gags, i més equilibrats, però si prefereixes una tirallonga d'insults és qüestió de gustos". "El que jo prefereixi és irrellevant en aquesta conversa. Tu trobes més divertits els gags, d'altres troben més divertits els 'zascas'. I el que tu consideres divertit, d'altres o troben insultant i a l'inrevés. Aquest és precisament el problema!", ha sentenciat Sala-i-Martin.

84322-sala.jpg

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Santi F., BCN, 20/05/2020 - 00:25

Acabarán a tortazo limpio.
Y no es de extrañar: Todos se han mentido entre ellos tanto, que descubrir la verdad va a ser un drama.

#7 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 19/05/2020 - 23:17

Holocausto canibal. Ja comecen a escoltar.se el cruixit d´ossos

Millor no distreure ni atabalar aquestes dues reinones de tan beneficiosa i higienica activitat. Darwin es molt savi i ens estalviara una bona part de la feina.

#5 Lepero, Barcelona/Tabarnia, 19/05/2020 - 19:54

Amb aquest personal és evident que arribarà lluny Catadisney.

#4 electra, Barcelona, 19/05/2020 - 19:42

Fa anys que no miro el xollo del Toni Soler. No fa caricatures per riure un rato, ell que és el més espabilat, maxaca a la gent. el vaig deixar de mirar, ja n'estava cansada, un dia va tractar al Sr. Ridau, catedràtic, d'ignorant, palurdo i etc. etc. No soc d'ERC quedi clar i no ho seré mai.

#3 Lobisome, BCN, 19/05/2020 - 19:09

Me parece increíble estarle dando la razón a Sala i Martin, pero señalar la rastrera categoría moral de especímenes como Soler es encomiable. En efecto, él puede escarnecer a quién sea, pero si le tocan a los suyos es repugnante. Con las millonadas que nos cuestan su propaganda diaria en TV3, al menos podría tener la decencia de callarse.