Publicitat
Comunicació · 28 d'Octubre de 2011. 14:43h.

Torna el Gay Talese català

Arturo San Agustín substitueix Juan Carlos Girauta a El Mundo

Torna el Gay Talese català

Arturo San Agustín

El periodista Arturo San Agustín torna a la premsa després d'un any i mig d'absència i estrenarà una nova secció a El Mundo de Catalunya a partir d'aquest dissabte. El periodista, que ha explicat que "es tracta d'un diari personal, una crònica urbana" sobre la setmana, substitueix Juan Carlos Girauta, que ha fitxat per l'edició nacional de l'ABC, on s'ha estrenat aquest divendres.

Sant Agustín, que no necessàriament parlarà només sobre política, explica que "torno per amor a la meva feina", que per a ell "és un estil de vida" que "segueix tan viu com sempre". "Potser sense periodisme el món seria pitjor", considera, a més de comprometre's a "explicar la veritat, encara que els lectors només vulguin llegir notícies agradables".

Arturo San Agustín (Barcelona, 1949) és periodista i publicitari. Durant deu anys va ser director creatiu a quatre de les principals agències de publicitat espanyoles. Els seus treballs van ser premiats en dues ocasions al Festival de Cinema Publicitari de Venècia.

El 1999 va obtenir el premi Ciutat de Barcelona de Periodisme per haver innovat en aquest gènere. També té el premi Plaça Major de poesia i va ser finalista del Antonio Machado de narracions breus. Ha publicat nou llibres, els últims: 'M'agrada que em faci aquesta pregunta', i 'Estoy en Buenos Aires, Gordo', una apassionada crònica per la capital argentina sumida en la pitjor de les seves crisis.

També ha escrit i dirigit dos documentals. L'últim, emès per RTVE, 'El Vaticà: un lloc ambigu', sobre l'elecció de l'actual Papa Benet XVI.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat