Publicitat
Comunicació · 11 de Juliol de 2019. 22:43h.

Tornen els “punyeters” castells

La temporada castellera torna dissabte a TV3

Tornen els “punyeters” castells

Castells de Vilafranca del Penedès, en una imatge d'arxiu (foto: CCMA)

TV3 estrenarà aquest dissabte un nou programa sobre l’actualitat castellera, ‘Obrint plaça’, un espai presentat per Biel Duran i Aina Mallol que “acostarà el món dels castells al públic en general fugint de l’estricta actualitat relacionada amb cada diada”, segons ha informat la televisió pública catalana en un comunicat.

Cada capítol del programa relacionarà una “qüestió universal” -com la por, l’amor, l’èxit o el fracàs- amb “un aspecte clau del fet casteller: des de la pinya fins als assajos o la música”. La cadena de televisió també oferirà els diumenges un resum de les sis actuacions castellers previstes per aquest estiu i es podran seguir per directe a través de la web de TV3.

El director de la cadena, Vicent Sanchis, ha explicat que amb el programa s’adquireix un compromís triple, “perquè som televisió pública, i això és servei públic; perquè el món casteller s’ho val, i per fer arribar el valor d’aquest contingut a més persones i amb més contundència”.

El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, es va referir als castells com als “punyeters castells” en una intervenció al Parlament l’octubre de 2018. Ho va fer en resposta al president de la Generalitat, Quim Torra, qui va recomanar als diputats de Ciutadans “conèixer els ateneus populars” i “els grups castellers”.

“Vostè què sap de la meva vida i vostè que sap de la meu vincle amb Catalunya? I per on he passejat i per on no? Vostè suposa que, com que sóc una bestiola d'aquestes que crida i posa recursos,doncs no he anat a veure un punyeter castell a la meva vida”, va respondre-li Carrizosa.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#13 toi, bcn, 14/07/2019 - 19:21

comentaris tipics d´inmigrants inadaptats que en prou feines han sortit dels gettos que van anar a parar cuan van arribar a Catalunya, els treus del tipical spanish toros i sevillanes i ja van perduts.

#12 Soloesmiopinion, Tabarnia, 12/07/2019 - 16:58

Seguro que batirán récord de audiencia, como el programa de la Toppr.

#11 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 12/07/2019 - 15:55

Hay que recordar ..... que los castells estan fuertemente subvencionados ..... los participantes no van por la cara. ......... todos pillan algo.

#10 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 12/07/2019 - 15:33

Un hobby del Camp de Tarragona convertido por Pujol en símbolo catalanista a base de imponerlo, con el consiguiente coste en paniaguados asociacionistas, como acto cultural por toda Cataluña

#10.1 Juanico, Bcn, 14/07/2019 - 21:05

Como los toros...pero sin matar animales ?

#9 Aclaración, Barcelona, 12/07/2019 - 12:39

Estaría bien que los políticos indepes hicieran de anxeneta y las gentes de bien que no somos indepes hacer de piña.

#9.1 Si no s'aprimen......., Chez Fangue, 13/07/2019 - 11:34

Descartats el del patinet, Junqueres, la gegant derl Pi, la Rahola i molts altres, potser sí en Bosch, L'aragonés i el Sanchez, aquest darrer podría fer d'anxaneta dels castellers de la Cangrí i un cop al damunt saltar el mur que aixó de pujar i baixar ho domina.