Publicitat
Comunicació · 12 de Febrer de 2011. 10:44h.

Toros, no; senglars, sí

'The Independent' es fa ressò de la polèmica per la caça amb arcs i fletxes a Collserola

Toros, no; senglars, sí

Una imatge de la informació de 'The Independent'

La proliferació dels senglars a la serra de Collserola i el fet que aquests animals s'acosten als barris de Barcelona més propers per aconseguir menjar ha traspassat fronteres. El diari anglès The Independent ha dedicat un article a aquesta situació i a la manera de controlar el nombre d'animals salvatges.

El rotatiu recorda que "Catalunya va esdevenir la capital d'Espanya dels drets dels animals el passat estiu quan el parlament regional va prohibir les curses de braus. Ara està lluitant amb un nou problema animal: què fer amb tots els senglars d'un parc de Barcelona?"

The Independent indica que "els senglars no són tan glamurosos com els toros que s'enfronten a matadors vestits amb lluentons. Però el destí d'aquestes criatures està agitant als activistes dels animals".

Després de fer un repàs dels problemes que ocasiona el fet que la població de senglars hagi augmentat, assegura que el Govern es va plantejar "caçar-los amb arcs i fletxes" i atribueix a la pressió dels conservacionistes que finalment aquesta idea hagi estat rebutjada. "Fins ara, els activistes estan en una ratxa guanyadora. El Govern català ha fet marxa enrere i ara l'única manera legal de controlar el nombre de senglars és atrapar-los, atordir-los amb un dard tranqui·litzant i transferir-los a una altra muntanya".

El diari afegeix que "Barcelona pot semblar un lloc poc probable per trobar un excés de senglars. Però la població de la ciutat s'ha multiplicat gairebé per cinc vegades en els darrers 50 anys". Finalitza assegurant que "els arquers, d'altra banda, estan decebuts" per no poder caçar aquests omnívors.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 kkkkkkkkkkkkkdelavaca, bcn, 12/02/2011 - 17:42

aqui con tv3 y todos los medios hipersubvencionados deformais la realidad pero fuera ya estan empezado a ver las tropelias de los ultracatalanistas con cierto estupor

#2 Ricard, Reus, 12/02/2011 - 13:23

No estem parlant d'un "espectacle" de sang i tortura per al gaudi de 4 carques... La resta es fer demagógia.

#1 jk, vic, 12/02/2011 - 13:05

si al final todo se sabe y esto ya parece un despelote! libertad libertad libertad y toma tres tv3