Publicitat

Jordi Barbeta, periodista: "El procés ha estat un farol"

"Tot era mentida"

 

El periodista Jordi Barbeta ha afirmat en la tertúlia del Matí de Catalunya Ràdio d'aquest dimecres que "tot era mentira des del principi". Barbeta, que havia estat redactor en cap de política de La Vanguardia, ha assegurat que el procés de "un vici d'origen" perquè "es va plantejar com un gran combat contra l'Estat que, de fet, ni es pretenia".

"Tothom sabia que Catalunya no tenia la força, la fortalesa, els instruments per guanyar la batalla a l'Estat", ha afegit. "Es va intentar un procés per renegociar l'autogovern però no era veritat que anàvem a la independència", ha insistit.

També ha recordat que "la gent va acatar el 155" i que, al judici del Suprem, "tothom va intentar una estratègia de defensa per procurar que la sentència fos el més suau possible" i, en la seva opinió, "això ha continuat" perquè "ens hem d'enfrontar a l'Estat, però ningú s'enfronta a l'Estat".

L'ara columnista de El Nacional només salva Carles Puigdemont i ha recordat que han acabat "acatant" i "contribuint a l'estabilitat política espanyola" en una velada al·lusió a ERC. "Cada vegada que es diu que culminaran la independència, resistirem, ens revelarem no és veritat".

"En la seva opinió "no hi ha majoria independentista ni és majoria independentista" en referència al 51%. i "ens ha pres el pèl", ha continuat. "Quan te'l prenen una vegada la culpa és de l'altre, però quan t'enganyen deu vegades seguides de la mateixa manera tens un problema d'autoengany.

Álex Sàlmon, que havia estat director de El Mundo a Catalunya, ha mostrat la seva sorpresa i ha admès que "estic una mica desconcertat". "El que va passar el 2015, el 2016, el 2017 tot era mentida?" s'ha preguntat.

Jordi Barbeta ha reconegut que "clar que era mentira" i ha explicat que "Pujol, en el seu últim llibre diu que és una quimera". Sàlmon ha recordat aleshores que, "el periodisme no va de ficció" en referència al paper d'alguns mitjans de comunicació a Catalunya amb el procés i Barbeta ha admès, com ja va dir l'exconsellera Ponsatí, que el procés "ha estat un farol".

La periodista del diari Ara Sara González ha lamentat, per la seva banda, que "el pecat original" va ser la "generació d'expectatives" impossibles d'assolir i ha assegurat que "es va subestimar la reacció del propi Estat", però que "la retòrica no es correspon amb els fets".

Mentre que Milagros Pérez Oliva, ex defensora del lector de El País, ha expressat que té "molts dubtes" sobre el paper de la presidenta del Paralment, Laura Borràs, durant l'última setmana perquè, sobre l'escó de Pau Juvillà, "no sé si no ho ha pogut complir o no tenia intenció de complir-ho".

Pérez Oliva ha dit "mitges veritats, ha oculta a la resta de grups parlamentaris, ha jugat en tot moment" i que "si està tan bel·ligerant està agafada en fals". La periodista ha recordat "el gran número de Junts contra Roger Torrent" i ha conclòs que "hi ha molt impostura, postureig".

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#30 Sergi Sergio, Barcelona, 10/02/2022 - 14:32

Bueno, no es ninguna novedad, muchos ya sabiamos perfectamente que todo era una farsa, un cuento chino y una estafa, lo unico que perseguian es seguir mamando de la mamella catalana y mientras haya bobos habra listillos.

#29 Vigatano, Vic, 10/02/2022 - 14:12

Ahora solo falta que los borregos vuelvan al corral

#28 Ramonet, Tarragona, 10/02/2022 - 09:33

Tot era mentida. Feien veure que Espanya era una democracia plena. Però no. The Economist acaba de publicar el ranking democràtic i situa a Espanya a la categoria de "democracia defectuosa". Tothom se n'adona, era mentida. Una democracia plena dialoga i no actúa de manera violenta i repressora tal com ho ha fet amb el procès.

#28.1 Kropotkin, Bic, 10/02/2022 - 10:31

Eres un pringao fácil de convencer de cualquier locura... Jua, jua, jua,...

#28.2 Lobisome, BCN, 10/02/2022 - 11:32

Bueno, a Belgica se la considera en ese indice aun por debajo de España y en los media .Cat no paran de darnos la murga con lo ejemplar de su sistema democratico. En fin, siga Ud; dandose cabezazos contra la pared, igual tiene suerte y el granito se rompe antes que su cabeza...

#28.3 lluis p., barcelona, 10/02/2022 - 11:49

Mira, aquí el tonto del que hablan en la tertulia y al que han engañado más de 10 veces, es lo que tienen las sectas.

#28.4 Sergi Sergio, Barcelona, 10/02/2022 - 14:34

Ramonet tu ets un de tants pobrets que es va empassa totes les troles, ara tens molta rabia perque et sents estafat i timat, ho sento, hi ha que "apechugar"

#27 Marcial Heredia, en el Circo me colé, 10/02/2022 - 09:29

Claro que ha habido mucho postureo, parecía la 080 Barcelona Fashion, aquello era un pase de modeleo con un grupo de cojas y cojos con la Borrás al frente.

#26 Joana Munoz, Barcelona, 10/02/2022 - 08:52

y lka hija del Barbeta enchufada en la Generalitat sin saber hacer la O con un canuto, eso cuando aparecía por la oficina.