Publicitat

Periodistes de Catalunya Ràdio deixen en evidència la manca d'imparcialitat de la Corpo

Tot per la causa

Presentadors de Catalunya Ràdio

Diversos periodistes de Catalunya Ràdio contravenen el Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i deixen en evidència la imparcialitat dels mitjans públics quan manifesten la seva opinió política a les xarxes socials.

“Els professionals de la CCMA no poden fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels nostres mitjans”, estableix la normativa de la Corpo, però alguns professionals de la ràdio pública han vulnerat aquest punt durant el procés, segons informa El Triangle.

corpo3.png

El periodista Marc Garriga va escriure al seu twitter durant la concentració davant d’Economia el 20-S de 2017: “jornada de feina que no oblidaré mai. la gent cantava ‘Aquí comença la nostra independència’. Serà veritat?”.

El mateix Garriga, en una altre piulada, publicava el 21 de desembre de 2017 -dia de les eleccions catalanes- un “recompte final de mentides d’Arrimadas”. El periodista manifestava que la líder de Ciutadans mentia quan afirmava que “l’independentisme ha tret menys vots”, “som la prima força constitucionalista que guanya eleccions catalanes” o “la llei d’Hondt ens perjudica”.

corpo1.png

Un altre redactora de Catalunya Ràdio, Montse Poblet, va informar de l’anomenada aturada de país -3 d’octubre del 2017- amb un tuit que afirma “negocis tancant per dignitat i en protesta per la repressió policial de l’1-O”. Tot això, malgrat que el Llibre d’Estil estipula que “en l’àmbit públic no poden adoptar posicions en relació amb debats polítics i socials quan, per la feina que desenvolupen, pugui quedar compromesa la nostra imparcialitat”.

”Els nostres professionals compleixen aquestes normes quan participen en blogs, xarxes socials i altres formes de divulgació de continguts, tant sota el paraigua dels nostres dominis com en espais aliens o personals”, afegeix.

corpo2.png

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 botifler1914, Sinitaca, 05/04/2019 - 11:51

En la Corpo no hay periodistas, solo propagandistas, cronistas y jaleadores.

#2 sid, bcn, 05/04/2019 - 00:33

La ràdio de les 1000 propines

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 04/04/2019 - 22:36

Radio Minarete es tan imparcial como Teleseparatismo. Las dos se dedican a lo mismo: a la propaganda separatista. tanto que se le puede llamar perfectamente Separatismo Radio.