Comunicació · 8 d'Octubre de 2012. 20:20h.

Tot preparant l'ERO de TV3

El president de la Corpo adverteix que cal "una reformulació urgent de la CCMA"

Tot preparant l'ERO de TV3

Duart, en una imatge d'arxiu

Brauli Duart, president del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ha afirmat que "s’imposa una reformulació urgent del model de funcionament de la Corporació que estableixi com a prioritats l’eficiència econòmica i l’optimització de recursos. Calen noves fórmules que aportin més flexibilitat operativa i més capacitat d’adaptació". Duart ha alertat que "les empreses públiques de comunicació que no s’adaptin als canvis, deixaran d’interessar a l’espectador, i el seu cost social i econòmic pot acabar sent insostenible. I d’això ja en tenim exemples clars i recents més enllà del nostre territori".

Durant l'esmorzar informatiu del Fòrum Europa-Tribuna Catalunya, Duart ha destacat que "les empreses de la Corporació, per primera vegada a la seva història, estan fent un esforç de contenció de la despesa i d’optimització de recursos d’una dimensió inèdita. Des del 2011 han reduït els pressupostos un 21,4%. Però per assolir l’eficiència no n'hi haurà prou amb aplicar criteris d’austeritat i reducció pressupostària, sinó que caldrà plantejar canvis en el model per aconseguir la millora de la productivitat I això sense renunciar a continuar sent un referent d’innovació i capdavanters en l’àmbit audiovisual". En aquest sentit, els últims resultats d’audiència constaten que "gràcies al treball eficient dels professionals, s’han pogut combinar les polítiques d’austeritat amb el manteniment d’una oferta de continguts a TV3 i Catalunya Ràdio que els ciutadans han valorat positivament i els han fet líders".

Duart ha explicat que "la Corporació està treballant en l’elaboració d’un Pla Estratègic, d’un nou Contracte Programa i en la definició d’un nou marc laboral per adequar l’estructura de Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya a les prioritats del servei públic i al seu posicionament estratègic en un sector en constant transformació". L’objectiu de tot aquest procés és "garantir l’alt nivell de qualitat i la viabilitat del servei públic de comunicació. Garantir que Catalunya Ràdio i TV3 continuïn sent la ràdio i la televisió nacionals de Catalunya".

Per aconseguir-ho caldrà "evolucionar cap a estructures productives fàcilment adaptables als canvis tecnològics i que possibilitin  emetre en qualsevol format i elaborar continguts pensats no només per a televisió o ràdio. Caldrà reforçar els projectes multicanal, però sense deixar de banda la ràdio i la televisió tradicional".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#5 33, Catalunya, 09/10/2012 - 13:04

Normal que facin un ERO a TV3. Quan el Tripartit va governar, a cada lloc de treball en van posar 3 més un de cada partit del Tripartit.
I això és ben cert!!!

#4 Albert, Barcelona, 09/10/2012 - 10:43

És evident, que no només Tv3 sino tota la funció publica s'ha de racionalitzar....perque el nivell de despesa és simplement inaguantable. Tv3 és una televisió de molta qualitat, però estic segur que fer-ho més barat no representaria menys qualitat.

#3 Robert, Igualada, 09/10/2012 - 10:06

Els sous que es paguen a la Corpo estan allunyats de qualsevol sentit comú. S'haurien de prendre mesures radicals. Un ERO ampli de forma urgent i pactar rebaixes de sous molt importants. Qualsevol mindundi no pot estar guanyant 3.000 o 4.000 euros al mes, en alguns casos, per no fer res.

#2 Terraxa, Terrassa, 08/10/2012 - 22:29

Ja veurem.
El pufo de la Corpo és enorme, si volen fer alguna cosa real han de começar amb almenys el 70% dels treballadors.
Fet i fet potser sortiria més a compte privatitzar-la directament.
O directe concurs creditors, bancarrota i liquidació immediata.
Tots al Fogasa

#2.1 E. Gómez Ll., Barcelona Ensanche, 09/10/2012 - 07:34

Ya que los referendums estan de moda, yo haría uno a ver que opina la gente independientemente del presunto robo que dicen algunos. O más y mejor tele o menos recortes en estado de bienestar.Que lo de palabra de piedra llevo escuchándolo en la radio desde hace años chupando no titulados del bote.

#1 Pere, Cardona, 08/10/2012 - 20:59

El Salvador Alsius va dir a l'Ara que TV3 s'havia convertit en "un monstre" amb personal desocupat perquè cap polític havia actuat quan tocava per evitar-ho. A veure si per fí algú té els nassos que cal per resoldre el problema.

#1.1 joan, barcelona, 09/10/2012 - 10:25

Salvador Alsius va estar anys sense apareixe per TV3 i cobrava un dineral. Joan Majó va haver de pactar una indemnització per poder fer-lo fora. Ara
L'amiga Terribas el promocione al seu diari. Aquests són els referents del periodisme d'aquesta ciutat.