Publicitat
Comunicació · 30 de Maig de 2012. 16:47h.

Tota la veritat sobre Bankia

El periodista Lluís Foix reclama que "s'ha de saber què ha passat" amb l'entitat bancària

Tota la veritat sobre Bankia

Una imatge de l'article de Lluís Foix

El periodista Lluís Foix ha reclamat que "s'ha de saber què ha passat" amb Bankia, en un article d'opinió al diari El Punt Avui. Segons Foix, "el que ha passat amb Bankia ha estat la gota que ha fet vessar el got".

"S'ha vist amb claredat que la politització de les caixes de València i Madrid, les dues principals del conglomerat que fins fa poc presidia Rodrigo Rato, ha portat a la intervenció del govern i a nacionalitzar, de fet, el que havia de ser la primera entitat bancària espanyola", ha assenyalat.

El periodista ha remarcat que "és un problema financer, sí, però sobretot és un problema polític que cap dels dos grans partits sap com afrontar".

Foix ha considerat que "és bastant esgarrifós que la matriu del banc guanyés 300 milions d'euros fa un mes i avui els nous gestors acceptin que l'últim exercici va produir una pèrdua de 3.000 milions".

"Per salvar la banca, un instrument imprescindible per al bon funcionament d'una societat de mercat, s'ha d'invertir més de 23.500 milions d'euros. El govern no els té i no podrà traspassar-los si no rep un ajut del Banc Central europeu o de qui sigui".

Per al periodista, "al president Rajoy se'l veia insegur i dubitatiu en les lacòniques respostes en la primera roda de premsa que feia en solitari des que guanyà les eleccions fa menys de mig any".

"L'objectiu -ha seguit- de la seva compareixença era calmar els mercat i les institucions europees precisament per la incertesa de Bankia". Però Foix ha assenyalat que "el resultat fou que la borsa baixà espectacularment i el futur del banc depèn d'abocar-hi uns diners que el mateix Rajoy no sap d'on poden sortir".

L'articulista ha afegit que "les respostes del govern davant d'un dels més grans forats financers dels últims anys han estat erràtiques, confuses i insuficients. Manca transparència i comunicació de la realitat a l'opinió pública. El que és pitjor, tant Rajoy com Rubalcaba no s'han posat d'acord, suposo que perquè no volen o no els interessa, perquè es formi una comissió d'investigació que aclareixi què ha passat", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 pepe, andorra, 31/05/2012 - 01:02

puede haber democracia sin partidos politicos y sin politicos, pero no puede haber democracia sin prensa libre y en España hoy en dia no existe plena libertad de expresion, tanto activa como pasiva. Vivimos la percepción de una democracia y unas libertades, pero es solo la percepción.

#4 pepet, barcelona, 30/05/2012 - 18:40

Menys mal que sabem les subvencions que van a La Vanguardia i al Punt Avui perquè pugui escriure en Foix.

#4.1 Jordi, Barcelona, 30/05/2012 - 20:25

300mil euros son el mateix que 23.000 milions... Igual.
De la mateixa forma que es el mateix deixar-li diners a una entitat que ha ajudat a la crisis, que a un altre que informa dels motius.
Tanquem els diaris, aixi els teus amics poden especular sense molesties (poques pero quelcom fan).

#3 ccc , bcn, 30/05/2012 - 17:30

subvencions a diaris, a Tvs, a radios, patrocinis de clusbs esportiu,......, no és una cortina de fum és que no hem conformo amb Bankia,ho vull tot

#2 ccc, bcn, 30/05/2012 - 17:29

¿només sobre Bankia? pq ens hem de quedar sense saber res del que ha passat a d'altres Caixes, a Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputacions, CCAA, Ministeris, empreses públiques, peatjes, licitacions d'obres públiques, càrrecs de confiança, informes falsos d'Urdangarin o el Tripartit, subvencions

#1 elnuma, bcn, 30/05/2012 - 17:25

Si, que se sepa todo tanto en Bankia como en Catalunya Caixa y como en Unim que estas tambien estaban politizadas.En teoria La Caixa no, en la practica sí, sino a que viene la condonacion de deuda a los partidos politicos y la colocacion de ex-consellers de CIU en Abeertis controlada por La Caixa.