Comunicació · 31 de Gener de 2021. 11:19h.

Tots contra Illa a la Corpo

Col·laboradors i estrelles de la cadena es posicionen políticament incomplint el llibre d'estil

Tots contra Illa a la Corpo

Periodistes, presentadors i col·laboradors de TV3 i Catalunya Ràdio han escrit missatges amb opinions polítiques a les seves xarxes socials, contradient el que estipula el llibre d'estil de la CCMA, que insta als professionals a abstenir-se de fer opinions polítiques, segons informa El Triangle. Molts d'aquests missatges, que han estat escrits principalment a twitter, però també a Instagram i Youtube, ataquen el presidenciable del PSC Salvador Illa.

Toni Soler, Albert Pla, Toni Cruanyes, Jordi Eroles, Pilar Rahola, Empar Moliner, Òscar Andreu, Roger de Gràcia, Peyu, Antonio Baños, Pere Mas o Xavier Valls, són alguns dels col·laboradors i professionals dels mitjans públics de la CCMA que han emès recentment reflexions polítiques, focalitzant les seves crítiques al candidat socialista.

Roger de Gràcia, presentador de Estat de Gràcia a Catalunya Ràdio, i Batalla Monumental a TV3, va criticar al seu compte de twitter unes declaracions de Jaume Collboni en una entrevista al diari El País en la qual deia que l'independentisme temia més Illa que el virus. "Buah, encara no ha començat la campanya i ja plego d'esperar un mínim ètic. El virus (gent morta i tal) com a arma. Som-hi" va escriure.

La periodista i col·laboradora de TV3 Pilar Rahola, en un vídeo en el portal Paraula de Rahola, va considerar Salvador Illa com "l'ideòleg del gir espanyolista del PSC. Ha vingut a desmuntar l'independentisme català i la causa catalana". El vídeo es titula: "Illa i Iceta: 34 anys destruint la sobirania catalana".

El presentador del programa Està passant, Toni Soler, va escriure en el seu article setmanal al diari Ara -fent referència a l'enquesta del CIS que donava a Illa com a guanyador de les eleccions el 14-F, que "la medalla d'or no compta". "Per governar Catalunya cal teixir aliances, i ara mateix el PSC no té opcions obertes" va apuntar Toni Soler en l'escrit.

Un col·laborador de l'Està passant, Òscar Andreu, va fer burla en un missatge del dia 27, de l'expressió d'Illa de "què millor hi pot haver en política que ocupar-se de la salut dels ciutadans" i va reproduir un altre missatge en el que calculava en 56.000 les persones mortes per la pandèmia, afegint un comentari burleta, exposa El Triangle.

Andreu també va escriure a twitter el 26 de gener "el missatge de l'Estat a les minories nacionals és clar: Si fas molta bondat i justifiques, per activa o per passiva, la violència contra l'aspiració del teu poble a esdevenir subjecte polític, pots arribar a ser ministre d'alguna cosa i després a Europa o a una elèctrica".

El redactor d'Esports de TV3, Xavier Valls, va posar en dubte el vot per Correu i la neutralitat dels seus funcionaris. "Si l'exèrcit, els tribunals, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional... estan sota el control dels franquistes, què us fa pensar que Correus no?" es va preguntar.

El Triangle també recorda que la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, i els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, s'han negat aquests darrers anys a sancionar aquests incompliments malgrat que els portaveus dels grups de l'oposició al Parlament els ho han demanat reiteradament.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#20 Joan Salvat , Cambrils, 02/02/2021 - 11:14

Lo vergonyant d'aquesta notícia és com aneu assenyalant els que no pensen com vosaltres. Defenseu la llibertat d'expressió? Doncs no és nota. La urticària que us provoca però, és divertida...

#19 Vicenç Pardal, Villagüevo, 01/02/2021 - 15:20

Puix esta televisió tan moderna i plural no es pot veure a la part sud de la nació...les vegaes que he intentat veure-la per internet em connecta,no sé la raó,amb pàchines de porno gay...

#18 Alien, Saturn, 01/02/2021 - 13:24

Una colla d'ordinaris. De mí no poden treure un duro ja que no miro ni escolto cap dels seus programes. El que no entenc és que algú amb dos dits de front pugui perdre el temps amb aquesta gent. Serà que el nivell general és molt baix perquè si tothom fés com jo ja huríen hagut de tancar i buscar-se feina al carrer.

#17 Sergi Sergio, Barcelona, 01/02/2021 - 13:24

La cadira, la cadira, ull, que ens poden moure la cadira.

#16 electra, Barcelona, 01/02/2021 - 08:55

Són estòmacs agraits, tenen por de perdre la bicoca i poder robar als catalans.....