Publicitat
Comunicació · 12 d'Agost de 2019. 18:07h.

Tots els menas tenen família

“No veuràs gaires joves aquí, tots són a Europa”

Tots els menas tenen família

El Periódico de Catalunya publica aquest dilluns un reportatge de quatre pàgines en el que recull el testimoni de diverses famílies de menors estrangers no acompanyats que han enviat els seus fills a Espanya en pastera perquè tinguin un “futur pròsper”.

El diari, que dóna una imatge positiva dels menas, assegura que “les famílies busquen en la vida europea la solució perquè els seus fills puguin estudiar i tenir el futur pròsper que aquesta ciutat els hauria de brindar”.

Els pares entrevistats són de la ciutat marroquina Kasr al-Kabir, la qual “lidera la classificació de pobles d’on provenen els nens marroquins tutelats per la Generalitat”. “Aquí no trobaràs joves. Són tots a Europa”, expliquen els veïns a El Periódico.

“Vam treure tots els diners que vam poder per pagar la pastera, és l’únic que li podem oferir”, indica el pare d'un menor que viu en un centre de la Generalitat. El progenitor diu que “el nostre fill volia estudiar, i sabia que no l’hi podríem pagar, era treure’ns-ho tot, quedar-nos sense res”.

“Que vinguin aquí, que visquin com vivim nosaltres, i que ens diguin que no podem donar-li al nostre fill una vida millor. Han de veure l’altra cara de la moneda”, respon a aquells que creuen que “aquests joves estarien molt millor a les seves llars, amb els seus pares”.

Un altre testimoni relata que “els pares envien els seus fills perquè volen que tinguin vides com la teva, no com la meva”, un cambrer que va estudiar física i química a la universitat. “No veuràs gaires joves aquí, tots són a Europa”. Has vist alguna fàbrica, alguna indústria? No, tot són camps. I si la gent no té diners, no comprarà res al mercat”, afegeix un dependent.

Els joves que apareixen en el reportatge asseguren que estan disposats a agafar una pastera per venir a Espanya per poder “estudiar i treballar”. El reportatge defensa que els menors volen venir a Catalunya perquè els menas “mostren les seves vides d’èxit a través de les fotos que pengen a Instagram”. “Vesteixen vambes cares mentre es fotografien al passeig de Gràcia”, destaca la informació.

Una mare detalla que el seu fill es troba en un centre tutelat de les Terres de l'Ebre on és “ben tractat, rep la medicació que necessita, va a l’escola i li estan tramitant els papers, és una vida que nosaltres no teníem aquí per a ell”.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Finsescoions, Blanes, 13/08/2019 - 16:28

El Periódico del Magrib esperpèntic
Vox és una aberració democràtica, però és que veient tot això .....potser és el menys dolent dels remeis ....

#5 Hilario, Barcelona, 13/08/2019 - 07:25

Pero que gilipollas llegamos a ser...

#4 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 13/08/2019 - 03:54

¿Qué no hay industria? Pues yo sí veo una, la exportación de hijos, ¿se han planteado no tenerlos? Porque es muy fácil venga a parir hijos y lanzarlos al mar a medio criar para que, con suerte, sobrevivan al viaje y otro país se haga cargo de ellos. Y mientras, sentarse a esperar las remesas y el acceso a los servicios sociosanitarios.

#3 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 13/08/2019 - 03:36

Han traslladat a les families la realitat de la vida dels seus fills aquí? l'itinerari que segueixen la majoria? l'estat d'abandonament i falta d'integració? la problemàtica dels furts i agressions sexuals grupals que molts d'ells protagonitzen? També comparteixen per instagram les facilitats de la Llei del Menor? Aixó sí que és un efecte cr

#2 Soloesmiopinion, Tabarnia, 12/08/2019 - 22:40

Artículo 100% fiable. Certifico que cada día veo por Placa Catalunya a los MENAS repasando los apuntes e hincando los codos para aprobar los estudios y labrarse un honrado futuro.