Publicitat
Comunicació · 9 d'Agost de 2017. 12:49h.

"Tour de force" a Catalunya Ràdio

Alejandro Fernández demana a Xavi Freixes que no converteixi l'entrevista en un "frec a frec"

El portaveu del PPC al Parlament, Alejandro Fernández, ha demanat al presentador d'El Matí de Catalunya Ràdio, Xavi Freixes, que no converteixi l'entrevista en un "tour de force" ni en un "frec a frec entre vostè i un servidor de vostè".

L'entrevistador ha demanat al dirigent del PPC sobre les possibles conseqüències que hi pot haver si el Tribunal Constitucional prohibeix la reforma del text del reglament. "Cada vegada que fem una entrevista, això sembla més que polítics sembla que ens tinguin per futuròlegs", li ha retret el diputat popular.

Freixes ha puntualitzat que "jo li pregunto per què entenc que és el que vol saber la gent ara mateix. Alguna cosa deuen tenir prevista". "No em crec que es dediquin a improvisar sobre la marxa o sí. Expliqui-m'ho!", ha afegit.

Fernández li ha respost que "hi ha una cosa que em resulta extraordinàriament curiosa: tenim d'una banda unes persones que diuen que són molt astuts i no expliquen mai les seves estratègies i, en canvi, ens demanen a nosaltres que expliquem quina serà la nostra estratègia sense saber quina serà l'estratègia de l'altra part".

El periodista ha assenyalat aleshores que "perdoni, nosaltres demanem a tothom que ens expliquin les seves estratègies i des del Govern, últimament, ens diuen que no volen ensenyar les cartes a l'adversari. La pregunta, la fem a tothom aquí". "Doncs em sumaré al carro de l'astúcia", li ha exposat Alejandri Fernández.

El presentador del programa, en un altre moment de l'entrevista, li ha preguntat si "augmenten les possibilitats que l'Estat acabi apartant de les seves funcions la presidenta del Parlament o el president de la Generalitat". Fernández, en un primer moment, s'ha limitat a dir que "això són escenaris que a molta gent l'hi agrada elucubrar sobre això". "Respongui'm alguna pregunta, senyor Fernández, si pot ser", li ha exigit Xavi Freixes.

El portaveu popular ha dit aleshores que "no és la resposta de l'Estat. És la resposta de la societat català. Crec que s'ha trencat una espiral del silenci. Hi ha moltíssimes personalitats del món de la cultura a Catalunya que ja han dit que així no. Parlo de Jordi Évole, Isabel Coixet, Joan Manuel Serrat". "Això és molt més destacable que elucubrar sobre una cosa que no podem concretar fins que no passi", ha sentenciat.

Tanmateix, Freixes hi ha insistit: "Bé, però vostè creu que és altament probable que acabi passant això? A veure si em pot respondre la pregunta. Creu que acabaran apartant de les seves funcions la presidenta del Parlament o el president de la Generalitat? Pot acabar passant això? Creu que cada dia que passa és més probable?" "No ho sé. Jo no sóc futuròleg", ha reblat Alejandro Fernández, però Xavi Freixes hi ha tornat: "Home, però veient com van les coses..."

"No ho sé", ha reiterat el dirigent del PPC, que ha manifestat: "Sap què passa?, que això pot acabar sent un frec a frec entre vostè i un servidor de vostè i no portarà enlloc perquè jo ja sé quines conseqüències té que pugui dir una cosa o una altra".

Fernández també ha fet referència a les eleccions del 27-S i ha recordat que "es va dir que era un plebiscit i els convocants el van perdre". Aleshores, el periodista de Catalunya Ràdio ha intervingut per dir que "48% davant del 39% que no i hi ha majoria independentista al Parlament". El diputat popular ha qüestionat aquestes dades, però Freixes ha afegit que "als comuns n'hi ha que sí i n'hi ha que no, senyor Fernández".

El portaveu popular ha exposat que "qui es va encarregar de dir que eren partidaris del no i que eren uns botiflers van ser els defensors del sí. No és un 39. Això és una manera tendenciosa de comptar els vots". "Vostès deien que no era un referèndum, que eren unes autonòmiques i prou. En què quedem? La gent li dirà: 'Votem i aclarim-ho'. Anem a fer el referèndum i aclarim si hi ha majoria independentista", ha assenyalat el presentador.

Finalment, el presentador li ha demanat sobre la vaga d'Eulen a l'aeroport del Prat: "Qui té la culpa? Aena?, Eulen?, la Generalitat?". "'La culpa de todo la tiene Yoko Ono', que deia Siniestro Total", ha ironitzat Fernandez, que ha qüestionat la pregunta i ha recordat que "hi ha hagut moltíssimes vagues a Catalunya i a la resta d'Espanya".

Xavi Freixes ha indicat que Rajoy "culpa la Generalitat" d'aquest conflicte i "d'actuar amb mesquinesa". "Es pot acusar o no?", ha demanat a Fernández, que ha instat el periodista a què "no convertim això en un tour de force!". "Jo em limitaria a fer preguntes. El meu paper ha de ser aquest", ha dit el presentador.

"A algú li sembla normal que es reparteixin pamflets dient que l'empresa Eulen és una mena d'agent conspirador espanyol quan resulta que la mateixa Generalitat, en els aeroports que sí que són de la seva gestió integral, té subcontractada la mateixa empresa Eulen?, ha conclòs.

Xavi Freixes i Alejandro Fernández

15 Comentaris

Publicitat
#8 Sid, Bcn, 09/08/2017 - 20:34

En freixes con molts d'altes s'ha de guanyar la pasta fent-se el sur contra els a no pensen con els seus jefes

#7 Vicent, vic, 09/08/2017 - 18:01


Aquest Alejandro està sent la gran revelació del parlament. S'ha menjat amb patates al Freixes i ho ha fet amb un llenguatge cult i sentit de l'humor, mentre el Freixes s'anava posant cada cop més histèric. Chapeau!!!

#7.1 ||*||, Bcn, 09/08/2017 - 18:41

Cult ? Un home que vol fer veure que sap francès i parla de "tour de force" (quan es fa una cosa dificil) quan vol dir "épreuve de force" (confrontació) ? Més aviat ridicul.

#6 Jordi Perpinyà , Perpinyà (Catalunya), 09/08/2017 - 17:09

Els imperialites castellans/espanyols no estan acostumats a debatres. Només a manar i a imposar. Quan es troben algú que els colla s'esveren i protesten.

#6.1 Josep, República de ninis: ni democracia ni libertad ni derechos civiles para los no catalanistas, 09/08/2017 - 18:43

será lo mucho que les gustan los debates a los imperialistas catalanes que se apropian en los mapas de otras regiones, que imponen políticas lingüisticas, que roban el dinero público para llevárselo a sus cuentas en Andorra, que destruyen la sociedad catalana, que matan catalanes como hizo Companys,...

#6.2 Jordi br, L'h, 09/08/2017 - 23:05

Josep fas broma, oi? En quatre ratlles no has pogut ser més sensacionalista i deformar més realitats

#5 modium, Moià, 09/08/2017 - 17:08

Encara no heu parlat mai de TVE i RNE que també paguem tots, que estrany.

#5.1 Josep, República de ninis: ni democracia ni libertad ni derechos civiles para los no catalanistas, 09/08/2017 - 18:55

ahora que lo dices, La 2 da cada día una parte de su programación desde Catalunya en catalán, e incluye debates con políticos de todas las tendencias, cosa que no se puede decir de TV3, esa televisión tan "democrática y diversa" que tenéis los catalanistas, pagada por todos los catalanes, incluidos el 90% que no la ve nunca de puro asco

#3 Natàlia, barcelona, 09/08/2017 - 15:58

És el Freixes en estat pur. Està buscant desesperadament un lloc fixe a la graella. S'ha venut al poder sempre. Clar... està en joc el seu sou i el de la seva dona (pregunteu qui és i on treballa...)

#3.1 Joan García , Barcelona , 09/08/2017 - 20:06

Estem parlant de dos assalariats del procés. Ell als mitjans del règim, ella al Departament d'Interior. No es pot demanar que posin en perill el pa dels seus fills. Una altre cosa és el nivell i la professionalitat ....