Publicitat
Comunicació · 3 d'Abril de 2012. 18:26h.

Treballadors d''El 9 Esportiu' només han cobrat el 70% de les nòmines

El diari aprofita la reforma laboral aprovada pel PP

Treballadors d''El 9 Esportiu' només han cobrat el 70% de les nòmines

Imatge de la portada d'aquest dimarts d''El 9 Esportiu'

"Durant els mesos de gener i febrer, els treballadors [d'El 9 Esportiu] només han cobrat una part de les nòmines, que estaria al voltant del 70%", segons un comunicat dels treballadors de l'editora del diari, difós per CCOO.

El comunicat fa referència a l'obertura d'un període de consultes per modificar "les condicions laborals" i el "sistema de remuneració", i s'afirma que "la proposta de modificació salarial és absolutament excessiva i desproporcionada, ja que les retallades oscil·len en la majoria dels casos entre un 25% i un 43%".
 
Igualment, s'indica que "l'empresa ja ha deixat clar que l'aplicació de la nova taula salarial es farà a través de la reforma laboral aprovada pel Govern espanyol del Partit Popular i que, per tant, l'acomiadament encobert del personal que no accepti la rebaixa es faria amb una indemnització de només 20 dies per any treballat i un màxim de nou mensualitats".

"Els efectes de l'aplicació de la nova taula salarial", afegeix el comunicat, "són salvatges en general, perquè la rebaixa implica la desaparició de tots els plusos, inclosos el de disponibilitat i el de cap de setmana".

També s'assegura que "si el pla de negoci presentat el mes d'agost passat no s'ha complert, en cap cas no ha estat per la capacitat de producció i rendiment dels treballadors. Al contrari, amb no gaire més recursos dels que hi havia abans de l'agost, el diari gairebé ha triplicat les pàgines".

Després s'indica que "fa poques setmanes l'empresa havia presentat una altra proposta de rebaixa menys severa que l'actual i la va retirar en l'últim moment, tot adduint motius empresarials".

En un altre moment, els treballadors diuen que "en cap cas desitgen abandonar l'empresa, sinó que ja fa temps que lluiten per defensar els seus llocs de treball i la viabilitat d'El 9 Esportiu".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 jajajjajjajjja, Barceloan, 04/04/2012 - 10:17

fòra subvencions ja està bé que possin al producte el preu real.... i punt com fa qualsevol empresa

#2 Joan, Vilajuïga, 04/04/2012 - 09:41

El 9 esportiu pertany a Hermes Comunicacions, empresa editora del Punt, que al acabar-se les subvencions tripartites (es Punt, fins ara era un diari "progre") han hagut de fer el que tant han criticat de la competència (Diari de Girona) hi s'han hagut de vendre.

#1 andreu, #1, 04/04/2012 - 01:57

el 9 esportiu és un gran diari, ànim!
Tan sols faria el diari més frivol com l,sport per a que fos entreteniment.
laresta, perfecte!