Publicitat
Comunicació · 11 de Maig de 2016. 17:02h.

Tres consellers del CAC denuncien "manipulació" a TV3

Critiquen la "tergiversació dels fets històrics" en l'entrevista de Xavier Grasset a Carles Sastre

Tres consellers del CAC denuncien "manipulació" a TV3

Xavier Grasset

Els tres consellers del CAC Eva Parera, Daniel Sirera i Carme Figueras han denunciat que el periodista Xavier Grasset va fer una “manipulació del llenguatge” durant l'entrevista a l'exmembre de Terra Lliure, Carles Sastre, que es va emetre en el programa Més 324. Els tres membres de l'organisme -que són la meitat de la totalitat del ple de l'entitat- també creuen que va haver-hi una “tergiversació d'uns fets històrics” i que durant l'espai es va qüestionar “el principi de veracitat que ha de ser sempre un principi rector d'un mitjà de comunicació, i en espacial, d'un mitjà públic”.

Denuncien que Grasset va afirmar que Sastre va ser detingut “arran de la mort de l'industrial José María Bultó” i asseguren que l'expressió  més correcte hagués estat “assassinat” i no “mort” perquè Bultó va traspassar al esclatar-li una bomba adossada al pit. “Emprar la paraula mort desvirtua els fets, ja que el tema mort no comporta necessàriament una acció directa i violenta en el traspàs del senyor Bultó. Des del nostre punt de vista, el senyor Grasset banalitza aquest assassinat, ja que no el considera com a tal “, argumenten.

Els tres consellers també es queixen que Xavier Grasset va tractar Carles Sastre com  “pres polític”. Diuen que és “del tot inadmissible” perquè  es va equiparar "amb els empresonats per l'apartheid, seguidors de Nelson Mandela, i el procés dut a terme per la Comissió de la Veritat i Reconciliació de Sud-Africa”.

Parera, Sirera i Figueras lamenten que el periodista de TV3 afirmés que l'exmembre de Terra Lliure va participar "des de la clandestinitat" a França en la creació de la banda. "El terme clandestinitat no és innocu, ja que en cap moment es parla de fugida de la justícia i pot donar a entendre que és una clandestinitat per motius polítics", argumenten.

També han denunciat que Xavier Grasset hagués utilitzats les frases "militants històrics de l'independentisme", "entre altres organitzacions independentistes", "històrics militants independentistes" i "vostè és gran reserva de l'independentisme". Els tres membres del CAC afirmen que "en cap moment s'explica que aquestes organitzacions eren organitzacions terroristes o bandes armades" i es queixen que el presentador de TV3 les va definir "com a organitzacions independentistes, equiparant-les així a organitzacions democràtiques, pacífiques i legals existents avui en dia."

Els tres denunciats també asseguren que Grasset va fer una "tergiversació dels fets històrics" al definir l'operació Garzón contra membres pertanyents a banda armada com una "operació contra l'independentisme català".

Eva Parera, Daniel Sirera i Carme Figueras també han volgut expressar la seva “disconformitat a que s’hagi fet una nota de premsa del Consell (tot just acabat el Ple) en relació a aquest acord sense donar accés al mateix, així com als nostres vots particulars”. El CAC va evitar criticar aquesta entrevista. Va ser gràcies al vot de qualitat del president de l'organisme ja que es va produir un empat entre els consellers que creien que s'havia produït una “manipulació” en l'entrevista i els que no.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#26 Jesús Bueno, Vilanova i la Geltrú, 13/05/2016 - 10:10

El mínim que es pot dir és que la tergiversació del llenguatge é el control de la ment.

#25 Jack, Vic , 12/05/2016 - 15:54

En Gasset esta protegit ....per adoctrinar y rehabilitar terroristes. que u tornarien a fer.

Curios el personatge, el seu programa es basura caganera.i van de victimes es patetic i vergonyos.

#24 sid, bcn, 12/05/2016 - 13:40

la manipulació i la propaganda son el modus viendi d'en Graset i molts d'altres.

#23 nohate, Barcelona, 12/05/2016 - 11:54

Però de veritat alguna persona amb dos dits al front i una mica de seny es creu encara el que surt a TV3 o resta de subvencionats? Dóna més informació veraç l'ABC, que ja és dir molt..., sobre Catalunya que LaVanguardia

#22 Neféru, Barcelona, 12/05/2016 - 09:18

Estos catalibanes siempre manipulando los medios y alentando el odio a todo lo español. Atacando nuestra bonita lengua y costumbres milenarias como las corridas...cuando cerrara España teuvetres?