Publicitat
Comunicació · 4 d'Agost de 2017. 10:53h.

Tres contra un a Catalunya Ràdio

El presentador, Xavier Freixes, i dos tertulians, Salvador Cot i Elisenda Paluzie, sotmeten l'alcalde de Lleida a un 'tercer grau'

Tres contra un a Catalunya Ràdio

Àngel Ros

Els mitjans de la CCMA acostumen a tenir tres tertulians a favor del procés malgrat que les pròpies enquesta del CEO indiquen que el nombre de catalans a favor de la independència es mou al voltant del 40% i no del 75% com sembla amb les tertúlies de TV3 i de Catalunya Ràdio.

La prova és que aquest dijous l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha hagut d’afrontar a les preguntes incisives que l’han fet tant el director d’El Mati de Catalunya Ràdio a l’estiu, Xavier Freixes, com dos dels contertulians presents a l’estudi: l’economista Elisenda Paluzie i el periodista Salvador Cot.

El presentador de l’espai ha incidit perquè el socialista no vol participar al referèndum convocat a l’octubre, quan sí que va participar al 9N. De la seva banda, tant Paluzie com Cot han insistit en preguntar sobre el procés participatiu del 2014 i sobre la seva suspensió. Durant l’entrevista també hi era present el periodista Jordi Garcia-Soler.

Ros ha afirmat que l’1 d’octubre serà semblant a la consulta del 9 de novembre. “Si serà semblant al 9N, torno a insistir: ¿per què va votar i ara no votarà?”, li ha etzibat Freixes a l’alcalde. Ros ha respost que l’acte del 2014 era una procés participatiu i que ara la Generalitat pretenia convocar un referèndum vinculant. “Vostè m’acaba de dir que hi haurà una cosa semblant”, li ha insistit Freixes. “Però no és el mateix”, ha respost Ros. “Ho ha dit vostè que seria similar”, ha etzibat de nou el director del programa de Catalunya Ràdio.

L'economista Elisenda Paluzie ha intervingut a l'entrevista per preguntar a l'alcalde de Lleida "si era conscient" que va votar al 9N després que el procés participatiu fos suspès i li ha recordat els referèndums sobre la independència de Letònia, Lituània i Estònia. Per la seva banda, Cot li ha preguntat a Ros sobre les penes imposades a Mas, Ortega, Rigau i Homs per la consulta del 2014.

Ros ha manifestat que "no podem associar Espanya i Catalunya a processos de descolonització". "Ningú ha considerat mai Eslovènia, Lituània i Estònia com colònies. El colonialisme és a l'Àfrica a l'Àsia..." ha replicat Paluzie. Freixes ha intervingut per recordar a la tertuliana que "la tertúlia entre nosaltres la farem després. De moment, ens limitem a fer l'entrevista".

En un altre moment de l’entrevista, Freixes ha introduït un altre tema dient: “està clar que vostè no cedirà locals municipals perquè els veïns es pronunciïn sobre si Catalunya ha de ser un estat independent en forma de República”. “Això està claríssim que no”, ha volgut deixar clar Freixes.

Ros ha respost assegurant que mai s’havia expressat en aquest sentit. “Davant un referèndum legal, l’Ajuntament col·laborarà el que hagi de col·laborar . Però davant d’un referèndum possible que no compleix la legalitat és evident que no pot haver un suport institucional”, ha aclarit. “Bé, però cedirà locals o no els cedirà?”, ha preguntat Freixes. “Per aclarir-ho més i millor”, ha exclamat el periodista.

Freixes ha recordat que altres ajuntaments governats pel PSC cediran locals i ha demanat al dirigent socialista si el partit els multaria. Ros ha dit que aquest no era “el paper del partit”. El periodista ha insistit de nou: “Així no els multarà?”. Ros ha respost que no ho sabia i el periodista ha conclòs exclamant: “ah, vaja”.

38 Comentaris

Publicitat
#27 Rogeli, Bcn, 06/08/2017 - 00:06

Tres contra un .....m""da per cada u. deuent pensa a Lleida.

#26 Pepon, Bcn, 05/08/2017 - 07:37

Los masajes con final feliz se los guardan para cuando va el Junqueras o el Puigdemont.

#25 Pepon, Bcn, 05/08/2017 - 07:33

La impertinencia de los periodistas del régimen estelado da mucha grima.

#25.1 Josep, Cataluña, rincón de totalitarismo supremacista en la Europa de las libertades, 05/08/2017 - 23:46

grima, asco y vergüenza ajena por su nula profesionalidad

#24 Cap gros, Palamos, 05/08/2017 - 05:28

Al ros li passa que en el psc sempre estan mitg atontats amb aquest tema i no tenen tradicio de argumentar en contra dels independentontistes i despres reben a les tertulietes ....les rep. baltiques no eren colonies, estaven ocupades militarment per la urss, es va aplicar un altre supossit de autodeterminacio. Cap aplicable a cat.

#23 Javier, girona, 04/08/2017 - 17:54

Pero si esto es normal en los medios publicos catalanes y sus satelites ideologicos (rac1 por ejemplo), lo llevan haciendo desde hace años a todos los invitados que no comulgan con el nacionalismo o el independentismo, parece mas un interrogatorio que una entrevista, que se lo digan a C's.