Publicitat
Comunicació · 19 de Juny de 2020. 11:11h.

Troben a faltar un reportatge com el del Rei sobre Pujol a TV3

El Grup de Periodistes Pi i Maragall recorda la "confessa corrupció econòmica" de l'expresident

Troben a faltar un reportatge com el del Rei sobre Pujol a TV3

El president de Grup de Periodistes Pi i Margall, Sergio Fidalgo, ha enviat una carta a la vicepresidenta -i presidenta en funcions- de la CCMA demanant-li que "concreti -i faci públics- els paràmetres pels quals es regeix TV3 per l'emissió de un reportatge d'autor, sobre un assumpte sub iudice i que no compta amb totes les parts en la seva tesi".

Aquesta petició s'ha produït "després que, fa uns dies, la televisió autonòmica de Catalunya emetés un reportatge -produït per una empresa privada per a ETB- sobre la presumpta corrupció econòmica del rei Joan Carles I, però es negui a fer el mateix amb la confessa corrupció econòmica de Jordi Pujol".

En la missiva, Fidalgo ha recordat les paraules de el director de TV3, Vicent Sanchis, el qual en la comissió parlamentària del 21 de febrer passat va defensar que si la televisió pública de la Generalitat de Catalunya emetia un reportatge sobre Pujol sense la seva participació i en un assumpte sub iudice s'estaria vulnerant el Llibre d'Estil de TV3.

No obstant això, "el documental sobre la presumpta corrupció de Joan Carles I, que ha de ser explicada periodísticament, no va comptar amb una sola opinió a favor del rei i la investigació judicial no està tancada".

En la missiva, també ha recordat a Llorach que el Parlament, sense un sol vot en contra, el passat 7 de febrer, va constatar que TV3 no ha projectat "cap contingut específic sobre els casos de corrupció política, frau i evasió d'impostos (... ) que afecten l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol". "Una decisió que, en primer lloc, perjudica la imatge i el bon nom dels professionals de TV3", conclouen.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#12 Narcís de la Ceba, Sant Higini de Matafaluga, 19/06/2020 - 16:15

Ja van fer un reportatge a "El convidat"!!!! I es va demostrar que no tenen ni cinc. Fins i tot tenien taques d'humitat al sostre de la cuina. I el sopar que van oferir al convidat (l'Albert Om) no podia ser més frugal!

#11 A., Barcelona, 19/06/2020 - 15:53

Sobre Pujol? Això Roures no ho paga (ni fent servir l'Eider Hurtado ni els de les clavagueres). Ara està més ocupat "trapicheando" amb ZP i P.Iglesias (Maletes Delcy, petrolis de Veneçuela, posar al microones la tarjeta SIM de Villarejo, etc). No té temps.

#10 Pere, Tabarnia , 19/06/2020 - 14:23

Un reportaje imparcial de tv3% a esa familia de ladrones???
Tais tontos??

#9 Neferu, Barcelona, 19/06/2020 - 13:19

Lo mismo que no se le puede pedir peras a un olmo, tampoco se le puede pedir a teleprocés que sea imparcial, veraz, justa y profesional; pedirle todo eso es ir contra sus principios que son: ocultar todo aquello que perjudique al independentismo, exagerar o inventar cosas que perjudique al Constitucionalistas, y ambas cosas lo hace de maravilla

#8 pregunto yo, Tarragona, 19/06/2020 - 13:17

¿Para cuando el juicio, las comisiones parlamentarias y los reportajes televisivos del "molt honorable" ?