Publicitat
Comunicació · 18 de Desembre de 2014. 12:37h.

“Tu no te’n vas enlloc, mecagum la puta!”

TV3 emet un documental on Espanya ‘maltracta’ Catalunya

TV3 ha emès, en horari de prime time, el documental d’Isona Passola ‘L’endemà’, de més d’una hora i mitja de durada, on diferents persones -conegudes i no tant- parlen dels beneficis d’una hipotètica independència de Catalunya. Tots els testimonis que participen del film es mostren partidaris de l’Estat propi, tot i que s’havia afirmat que també es donava veu als indecisos.

El documental de Passola mostra una parella en la qual el noi -’Espanya’- 'maltracta' psicològicament la noia -’Catalunya’- quan aquesta li expressa la seva voluntat de trencar. “Tu no t’en vas enlloc, mecagum la puta”, li crida Espanya a Catalunya, a més d’advertir-la que “en el cas hipotètic que marxessis et quedaries sola, potser trobaries algun friki i marginat que et faria una mica de cas però res més”. "Estàs boja!", li etziba.

Passat el temps, al final del documental i quan ambdós s’han separat, aconsegueixen una relació d’amistat, tot i que ‘Catalunya’ té “molt clar que no vol tornar” amb Espanya. ‘L’endemà’ mostra també un espectacle de putxinel·lis on els representants de l’Estat espanyol del llarg de la història agredeixen els representants catalans.

Un dels primers en aparèixer és l’economista Xavier Sala-i-Martin, que augura que “d’aquí 10 anys els espanyols seran els nostres gran aliats, el fet de ser independent no vol dir que haguem d’estar barallats. Però una cosa és l’amistat i l’altra la submissió”. Igualment afirma que amb la independència “les pensions serien un 10% superiors” i denuncia que “16.000 milions desapareixen de Catalunya i es queden a les butxaques d’algú”.

Per la seva banda, el catedràtic d’Economia Germà Bel, lamenta que “l’Estat espanyol és de construcció ultranacionalista, és l’Estat més nacionalista d’Europa occidental”. Per la seva banda, el periodista Jordi Basté considera que amb l’Estat propi “estarem millor, però sense perdre res” i es felicita perquè “estem vivint la història, el poble de Catalunya ho viu d’una manera que és història”.

Un altre testimoni és el de l’escriptor Vicenç Villatoro, que opina que “Catalunya ha estat Nova York. L’espai on arribava la gent i es trobava amb un horitzó més gran”. “Espanya va decidir en algun moment no ser l’Estat dels catalans”, reivindica.

Jordi Armadans director de Fundipau, manifesta igualment que “és impensable que Europa permetés una intervenció militar sobre Catalunya. És un escenari absolutament improbable”. Per la seva banda, el doctor en Sociologia Xavier Martínez-Celorrio, en referència a l’Ensenyament, diu que “els nostres fills pobres no tenen ni un ordinador personal, no tenim recursos. Però d’altres regions d’Espanya si en tenen”.

El documental inclou també el testimoni d’un metge, que assegura que en cas d’independència “podríem augmentar en 200-300 euros els recursos que destinem en sanitat a cada ciutadà”. El jutge Santiago Vidal es mostra partidari de l’Estat propi, mentre que Toni Comín defensa “la legitimitat” de l’ANC.

Xavier Martínez Gil, del Cos d’Inspecció de l’Agència Tributària de Catalunya, explica al seu torn que “el dèficit fiscal és com si jo li deixo diners a un amic perquè diu que no té per dinar i després m’assabento que els utilitza per anar de vacances. I jo m’he de quedar a casa perquè vaig justet”.

El professor de Dret Internacional, Eduard Segarra, es mostra convençut que amb la independència “els catalans seguirien sent espanyols i tindrien la doble nacionalitat”. En aquest mateix sentit, el sociòleg i membre del CATN, Salvador Cardús, remarca que es respectarà la voluntat de tots aquells que vulguin seguir sent espanyols.

La professora d’Economia, Clara Ponsati, dubta que Catalunya hagi de sortir de la UE en cas de separació d’Espanya. “Com ens treuran d’Europa, posaran guàrdies civils a l’Ebre?”, es pregunta. El president de Linguapax Internacional considera que “el fet de pertànyer a Espanya ens ha convertit en ciutadans de segona”.

El documental també viatja fins el Parlament Europeu, on es recullen les opinions de l’eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, o del d’ICV, Raül Romeva. També el president de l’Aliança de Liberals i Demòcrates, Graham Watson, adverteix Espanya que “l’enfocament d’extremadreta no encaixa gaire bé” a Europa.

Finalment, l’investigador Manel Esteller assenyala que “Catalunya podria ser la Califòrnia d’Europa i és el que molts catalans estem desitjant”. Per últim, Sor Lucía Caram reivindica que “els catalans han dit prou. El meu cor batega al ritme d’aquest poble que té vocació de llibertat”.

(Veure documental sencer)Imatge del documental
Publicitat
Publicitat

159 Comentaris

Publicitat
#85 Decat, Decat, 19/12/2014 - 09:40

Resposta a les preguntes de la Sra. Ponsati: 'si/si'

#84 joan, sabadell, 19/12/2014 - 07:48

El CaC no te res a dir? Segur que ho veuen be.

Tv3 tancada JA.

#83 JC, Barcelona, 19/12/2014 - 01:59

Como Cataluña es España no puede haber divorcio ya que nadie puede divorciarse de sí mismo. El Estado no lo configura 2 sujetos políticos y jurídicos soberanos, ni 3, ni 17, sino sólo uno: España, una Nación-Estado secular e internacionalmente reconocida. El ejemplo, por tanto, es una falacia.

#82 Carlos, Barcelona, 19/12/2014 - 00:00

Patetico

#81 JC, Barcelona, 18/12/2014 - 23:47

Tv3 es absolutamente vomitivo. Una televisión pública que fomenta el odio entre sus ciudadanos la deberían de cerrar. A estos nacionalistas hay que ganarles en las urnas y echarlos de una vez por todas del poder. Tarde o temprano se logrará.