Publicitat
Comunicació · 20 de Febrer de 2019. 09:16h.

Turull és bona persona, segons TV3

Mas es pregunta "què hi fa aquest home aquí"

El Telenotícies de TV3 ha dedicat la contraportada a l'exconseller de Presidència, Jordi Turull, coincidint amb la seva declaració al Tribunal Suprem. El presentador Toni Cruanyes explica que "avui veurem com han seguit la intervenció el seu mentor polític, Antoni Comas, o personalitats com Artur Mas ens expliquen com veuen al banquet dels acusats a un membre destacat el que un dia es va anomenar el pinyol convergent".

El reportatge comença amb declaracions de Turull des del Palau de la Generalitat hores abans d'aprovar la declaració d'independència al Parlament: "M´he llevat amb la sensació que avui no serà un dia qualsevol, però no sé com acabarà tot això perquè l'ús de la força de l'estat espanyol no saps fins on ho pot entomar". "HO tornarem a veure, no sé quan però ho tornarem a veure", s'acomiada.

Mas afirma que té un "sentiment de tristesa" i es pregunta "què hi fa aquest home aquí". També subratlla que coneix Turull "des que era molt jovenet" i creu que el judici al Suprem és "una oportunitat per quedar-ne enfortit". "Si surt més fort d'una cosa així, aleshores et fas molt més fort. Que no vol dir insensible, vol dir més fort", conclou.

L'exlíder de CDC exposa que "nosaltres, vist des de Madrid, som una propietat, som súbdits i com a tal, no podem qüestionar l'statu quo del propietari, que és l'Estat espanyol. I aquest cop ens hem atrevit a qüestionar l'statu quo i això no ho toleren". "Com que no ho toleren i no volen que passi de cap manera en lloc de fer política, escarmenten a la gent que ha fet això i fan un avís als que ho puguin fer en el futur", lamenta.

També intervé l'exconseller de Benestar Social, Antoni Comas, que considera Jordi Turull com "una mica fill meu, perquè l'he vist créixer amb mi" i acusa l'Estat espanyol de tenir "un caràcter imperialista que surt per tot arreu".

La televisió pública també entrevista el periodista Francesc-Marc Álvaro, considerat proper a convergència: "Rull, Turull, Homs, Madí, Oriol Pujol són independentistes que no fan cas del gran dogma convergent que era 'no prenguem mal' i aleshores fan el salt i connecten amb la gent d'ERC". "Si Madrid es fes més bones preguntes i no tingués tants prejudicis hauria d'entendre perquè algú com Mas i Ernest Maragall es fan independentistes", destaca. 

Finalment, el reportatge també recull l'opinió de Miquel Àngel Escolar, amic de Turull, i del seu excap de gabinet, Alexis Serra, que apunta que "ningú es va poder imaginar que l'Estat espanyol seria tan repressiu com ha acabat sent i ell tampoc".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#18 Júlia, Barcelona, 21/02/2019 - 02:04

" "qué hace este hombre aquí". Lo que todo el mundo se pregunta sr Mas...no es eso,..sino porqué NO está usted alli con ellos en el banquillo de los acusados. Realmente es un misterio,..lo mismo que lo del clan Pujol.

#17 Victor, Barna, 20/02/2019 - 21:46

Respuesta : seguir a un iluminado como tu por lo cual ha arruinado su vida y la de su familia, mientras tu duermes en tu casa.

#16 Galba, Barcelona, 20/02/2019 - 19:25

Ser "bona persona" qualifica per anar al cel, res mes. Per ser "bon politic" es necessiten més coses.

#15 pepe, andorra, 20/02/2019 - 15:41

también lo era Doenitz y le cayeron 20 años. De buenas intenciones, esta el infierno empedrado, nos ha jodió.....

#15.1 Veciana, Barcelona, 20/02/2019 - 17:13

10 años y 20 días.

#14 Pepón, Bcn, 20/02/2019 - 14:16

Arturo es el genio que nombró a su caballo President de la República, y luego el caballo nombró President a su pollino. Y así vamos...