Publicitat
Comunicació · 10 d'Octubre de 2013. 14:37h.

TV3 accepta Espanya i Països Catalans

El llibre d'estil demana evitar 'Estat espanyol' "quan la referència és de caràcter geogràfic o físic"

TV3 accepta Espanya i Països Catalans

TV3 accepta Espanya

“Els mitjans de la CCMA fem servir indistintament Espanya i estat espanyol per referir-nos a una mateixa realitat geopolítica. Quan la referència és de caràcter geogràfic o físic, evitem l’expressió estat espanyol” remarca el Llibre d’estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Alhora, afegeix “els mitjans de la CCMA fem servir l’expressió Països Catalans per referir-nos al conjunt de territoris de parla catalana des del punt de vista històric, geogràfic, lingüístic o cultural.”

En l’apartat de l’ús del terme “nacional” deixen clar que “Amb el terme nacional fem referència a Catalunya, si no és que el context o una especificació concreta indiquen clarament una altra cosa.” I s’explica que “si ens referim a una entitat per mitjà de la denominació oficial, no ometem ni substituïm amb intencionalitat eufemística cap dels termes que la integren.” I posen d’exemple que no faran servir “Policia Estatal” sinó “Policia Nacional”.

D’altra banda, designen amb el nom de Catalunya del Nord “el conjunt de les comarques catalanes que pertanyen a França: l’Alta Cerdanya, el Capcir, el Conflent, la Fenolleda, el Rosselló i el Vallespir. Com a denominació secundària també diem Catalunya Nord”   i deixen clar que “tenim present que les poblacions de la Catalunya del Nord són part integrant dels Països Catalans i, quan les mencionem, les acompanyem de la referència comarcal.”

Respecte el País Valencia, s’afirma que “fem servir la denominació tradicional País Valencià per referir-nos al conjunt del que administrativament s’anomena Comunitat Valenciana. Mantenim la forma Comunitat Valenciana quan formi part d’un nom propi que designem amb la denominació oficial”.

El Llibre d’estil conclou que “els mitjans de la CCMA garantim l’atenció a tot el territori des de la perspectiva nacional, comarcal i local, així com a la diversitat de la seva població, i evitem oferir una visió centralista del país.”

mapa

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#12 BEJOTA, BCN, 11/10/2013 - 17:49

COLLA D'GNORANTS ! LES DARRERES ELECCIÓNS GENERALS ,VAREN DEIXAR BEN CLAR QUE A VALENCIA ,LES ILLES I NO SÉ QUÉ MÉS ,SON CONSTITUCIONALS.QUÉ COI ÉS AIXÓ DE PAÏSOS CATALANS ?

#11 Ricart Sanchis, Valencia, 11/10/2013 - 09:42

Veamos, pancatalanistas, y por enésima vez. No existen ni los países catalanes ni el país valenciano, ni siquiera hay unidad de lengua sino intento de unificación y suplantación. No sois de lo mejorcito que ha parido la Historia precisamente. Quizás se os recuerde algun dia como "pollosos catalans"

#10 zampador, Valladolid, 10/10/2013 - 22:25

No sé si era hoy, pero resulto cómico oir en Telecinco que tal cocinero era el mejor del Estado asando chuletones. Un funcionario de nivel 30 lo menos, supongo. Ya sabemos que dejó de estar prohibida la palabra Espanya en TV3, sino la alternativa a "Espanya ens roba" resultaría demasiado larga.

#9 Arruix!!, Sineu, 10/10/2013 - 17:01

Països Catalans no existeixen ni han existit mai. Fora pancatalanistas de Mallorca!! Arruix!!... Mallorca des mallorquis i sa xerra es mallorqui. Pancatalanistes barco de rejilla per tots i arruix de Mallorca i les Balears... Visca Mallorca, Visca Balears, Visca es mallorqui i Visca España!!!

#9.1 Enric, Barcelona, 10/10/2013 - 18:22

Per sort els familiars i amics que tinc a les illes no són com tu. En quatre dies us quedeu sense català-mallorquí-menorquí- eivissenc, matats!

#9.2 Els que..., Lluchmajor, 10/10/2013 - 20:41

...Els que mataren un Rei i d'un Regne independent varen ser els Catalans i Aragonesos el 1349 que mataren el Rei de Mallorca a la batalla de Lluchmajor. Mallorca era un Regne independent pròsper i pacific. I el liquidaren per les armes. I no plorem cada dia per aixó ni demanem fets diferencials..

#8 Ciudadano X, Barçalona Qatar Foundation, 10/10/2013 - 16:58

Napoles y Sicilia son la Catalunya de ultramar? Dicho de paso, así como algunos se alegran de lo sucedido con Gibraltar, yo no me alegro de lo que pasó con la "Catalunya nord", pero fue el coste de una traición y los catalanes ahora deberían acusar a quienes tuvieron la feliz idea de afrancesarse.

#8.1 Moles, Les Ardennes, 10/10/2013 - 22:07

la història no es lo teu.