Publicitat
Comunicació · 31 d'Agost de 2009. 09:43h.

TV3 al País Valencià, la condició d'ERC a Zapatero

El conseller Tresserras assegura que la reciprocitat de TV3 i Canal 9 és un "objectiu cultural de primer ordre"

TV3 al País Valencià, la condició d'ERC a Zapatero

Tresserras, amb Huguet, en una imatge d'arxiu

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha insinuat que ERC condicionarà el suport als pressupostos general de l'Estat per al 2010 a l'aprovació per part del govern espanyol del decret llei que permetrà l'emissió de TV3 al País Valencià.

Tresserras ha assegurat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que el principal escull que impedeix la reciprocitat de TV3 al País Valencià i Canal 9 a Catalunya és el bloqueig d'un decret llei que ha de donar al govern valencià un nou múltiplex de televisió digital terrestre (TDT) a través del qual es podrà oferir la programació de l'emissora catalana.

El conseller considera que l'aprovació del decret, pendent des del 2007 quan Joan Clos estava al capdavant del ministeri d'Indústria, s'ha retardat, segons ha dit, per les "pressions" exercides per les televisions privades.

Per Tresserras, aquest és "un objectiu cultural de primer ordre" per aconseguir "vertebrar" un espai audiovisual amb la llengua catalana a tot el territori.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 valenciana, valencia, 20/02/2010 - 17:36

TV3 fuera de valencia, si ellos no quiere canal 9 nosotros tampoco queremos su mierda y de país valencià una mierda, si os quereis independizar que os den pero no metais a valencia y baleares en vuestra mierda!

#17 John, Glasgow, 01/09/2009 - 00:59

Ui quanta bilis i fatxenderia que hi ha en aquests comentaris! I això que només es tracta de la possibilitat que alguns pocs Valencians tinguin una mica més d'oferta televisiva amb la seva llengua... Quedeu ben retratats nois...

#16 Quelo, R.V, 31/08/2009 - 20:40

En el Reino de Valencia ya hace demasiado tiempo que se ve la infecta tv3 lo que nunca se vera es en un pais que nunca ha existido, NI EXISTIRA.
Que pretenden diciendo que se vea algo que ya se ve, por culpa de los politicos corruptos

#15 Uno más, De aqui, 31/08/2009 - 20:22

Hay que ser NAZINICOS para no admitir que la denominación pv no es admitida en el Reino de Valencia y si la de C. V., lo de pv es ofensivo para los valencianos, vosotros solos os ganais nuestro desprecio, después os quejais de catalanofovia que provocais

#14 Xavier, Sant Sadurni, 31/08/2009 - 20:03

ERC ha manipulado el tema -a su favor- todo lo que ha podido.

La posición de la Gene Valenciana era si coherente: si queréis que TV3 se vea en Valencia, Canal9 se debe ver en Cataluña ¿ Dónde está el problema ?