Publicitat
Comunicació · 1 d'Abril de 2021. 18:10h.

TV3, al rescat del Consell per la República

El TN migdia obvia que JxCat i ERC es disputen el control de la cadena

El Telenotícies migdia de TV3 ha dedicat una peça de més de dos minuts i mig a la trajectòria del Consell de la República que, segons afirma la presentadora Raquel Sans, és un dels "temes que encalla les negociacions" entre Esquerra, Junts per Catalunya i la CUP.

La informació comença posant en relleu que "la creació del Consell per la República va formar part de l'acord de legislatura del 2018 entre Junts i Esquerra. Tot i que no es va desplegar en els termes que estava pactat, es tractava d'un organisme encarregat de culminar l'1 d'octubre i internacionalitzar el procés independentista". "En altres paraules, marcar el full de ruta, mentre el Govern es dedicaria de gestionar el dia a dia", destaca.

La peça del Telenotícies explica que el Consell "es cou a Waterloo i s'inscriu d'acord amb la llei Belga", "és una entitat privada, avui, amb prop de 100.000 afiliats" i afegeix que "té un consell de govern format per dotze membres que provenen en gran part de Junts, però també d'Esquerra, Poble Lliure, Demòcrates, Assemblea i Òmnium a més d'independents com Lluís Llach".

També assenyala que "l'òrgan s'ha ampliat recentment a altres organitzacions més petites". "El president és Carles Puigdemont, tal com van acordar Junts i Esquerra. Es presenta al Palau de la Generalitat amb plena sintonia entre els dos partits. En aquelles dates no és estrany veure el president Torra viatjant a Bèlgica per reunir-se amb el Consell", subratlla.

"Lentament -apunta- es van desplegant alguns dels seus acords com els Consells locals o l'Assemblea de càrrecs electes. El febrer del 2020, dies abans d'esclatar la pandèmia, el Consell pren força amb un acte multitudinari a la Catalunya Nord amb més de 200.000 assistents. També remarca que "a Perpinyà, però, s'evidencia també la divisió d'opinions sobre el camí a seguir" i, en aquest sentit contraposa unes declaracions de l'exconsellera Clara Ponsatí i la secretària general d'ERC, Marta Rovira.

"Amb la presentació del full de ruta 'Preparem-nos', en el que s'aposta per la confrontació amb l'Estat i aixecar la DUI, s'acaben d'allunyar les posicions amb ERC" i indica que "els republicans se'n distancien i no assisteixen a l'acte de l'assemblea de representants en considerar-lo partidista".

Finalment, la informació subratlla que "amb la campanya electoral i les negociacions per formar govern" i exposa les diferents posicions d'Esquerra, Junts i la CUP amb declaracions de Marta Vilalta, Jordi Sànchez i Carles Riera respectivament. "Aquesta mateixa setmana el Consell ha mogut peça amb un comunicat en el que s'obre a fer els canvis necessaris, diuen, per desencallar la situació", conclou.

La crònica de TV3 coincideix amb una informació del diari Abc que diu que es disputen la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, TV3, i els departaments d'Economia, Política Territori i Sostenibilitat i Educació.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#11 BEJOTA, bcn, 02/04/2021 - 21:53

"El vot de Lleida val gairebé dues vegades i mitja que a Santa Coloma de Gramenet"
N.B. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F.
Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo.

#10 Carme, Barcelona, 02/04/2021 - 12:13

Quina pena fa TV3 una televisió que paguem tooots els catalans i només és pels indepes que per cert s'ho creuen tot , l'única opció que tenim els que no ens deixem manipular és no veure-la mai com fem a casa i així podem pensar lliurement.

#9 Carlos Moreno, Barcelona, 02/04/2021 - 08:48

Si quien nos va a gobernar es una minoría a quienes no ha elegido nadie, estaremos en una dictadura.
De libro.

#7 Ojotuerto, Calafell.TAB, 02/04/2021 - 00:32

No se sienten superiores con la bandera, se inventan otra, lo mismo con el himno, pues un cant nou. El Parlament? Tampoc!!. Pues se inventan otro. Si el país y el paisanaje no les hace sentirse superiores, se podrían buscar otro. Kosovo sería un hogar donde exprimir su superioridad y experiencia racial.

#6 sanitat i escoles, pais de bojos, 01/04/2021 - 22:32

vaya tostón de video. la gent de teleprocés han de tenir l'encefalograma fotut per aguantar aquests rotllos miserables que no tenen ni sentit ni aporten res al món real al que vivim.