Publicitat
Comunicació · 18 de Juliol de 2019. 20:24h.

TV3 alimenta la idea que el CNI va permetre l’atemptat

Un mossos ho diu en una tertúlia i la presentadora no el talla

El mosso d’esquadra i tertulià de TV3, Roger Herèdia, ha insinuat aquest dijous que el CNI podria haver evitat els atemptats i ha acusat “els partits del 155” de “frenar una comissió d’investigació al Congrés dels diputats bàsicament per política”. Ho ha afirmat a la tertúlia del programa ‘Tot es mou’, on s’ha preguntat “si això es podria haver evitat”, sense que la presentadora de l'espai, Montse Tió, en absència d'Helena García Melero, hagi interromput el tertulià.

“A mi se’m generen molts dubtes. Se’m generen dubtes si aquest atemptat s’hagués pogut evitar”, ha manifestat el mosso. Herèdia ha afegit que hi ha “moltes incògnites” com ara “si l’intercanvi d’informació existia” o per què “els Mossos no eren al CITCO abans de l’atemptat i just després se’ls va oferir ser-hi”.

De la seva banda, el periodista i excap de premsa de Puigdemont, Pere Martí, ha asseverat que els Mossos no hi eren al CITCO perquè “l’Estat sempre els ha considerat una policia de segona”. “Hi ha una prejudici polític que perjudica la seguretat de tots els ciutadans”, ha considerat.

tio.jpg

Martí ha lamentat que la Policia de la Generalitat “és una policia autonòmica que té un servei d’informació, però no té un servei d’intel·ligència”. “Els serveis d’intel·ligència els tenen els Estats i, per tant, mentre Catalunya sigui una comunitat autònoma no tindrà mai un sistema d’informació policial com el que tenen les democràcies europees”, ha explicat.

També ha participat en la tertúlia de TV3 el periodista Jaume Barberà, qui ha considerat que “Espanya es presenta al món com un Estat feble”, perquè no ha fet cap comissió d’investigació sobre el 17-A. “El més assenyat és crear un comissió d’investigació independent i no partidista”, ha opinat.

La periodista Pilar Carracelas, una altra de les tertulianes d’aquest dijous, ha indicat que l’estratègia comunicativa del Govern espanyol “erosiona la fortalesa i la credibilitat de l’Estat”. “Com a govern no pots deixar en mans de la gent que comenci a imaginar coses”, ha defensat.

Finalment, la periodista Neus Sala -que va ser cap de premsa dels Mossos entre 1995 i 1999- ha afirmat que la informació de Público “fa molt mal a la imatge pública internacional que tenen els serveis d’espionatge espanyols”. “M’es igual si era o no confident, el tenien localitzat, parlaven amb ell, tenien el tràfic dels seus telèfons, com pot ser que no sabessin res? Aquesta és la gran pregunta”, ha conclòs Sala.

91121-tv3.jpg

Roger Herèdia
Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#23 Periquin, Mataro, 27/07/2019 - 11:52

I te tota la raó. A Espanya li interessava i interèsa també ara el caos a Catalunya. Són així.

#22 Melquiades Montoya Heredia, Badalona, 19/07/2019 - 15:01

No meteeeeerseeeee con mi priiiiiiimooooo....

#21 Iñigo, Castello, 19/07/2019 - 10:53

Utilizar el terrorismo y un gravísimo atentado para vender su mercancía política. Es monstruoso. Es difícil ir más lejos.

#21.1 Jordi BR, L'H, 19/07/2019 - 12:49

Iñigo, con todo el respeto, pero según des del punto de vista que se mire, después del 11-M, después de la tardía respuesta del Estado ante el atentado y después de querer mostrar una imagen de unidad mientras se estaban dando palos a los Mossos, entenderás que otros veamos el uso del terrorismo ligado a gobierno y monarquia españoles

#21.2 Borrell ll, Girona, 19/07/2019 - 17:53

Ja ho deia l'Acebes: hay dos linias de investigaciong..... Monstruòs, si.

#20 Jordi BR, L'H, 19/07/2019 - 10:41

A alguien le puede extrañar que después que la policía de media Europa elogiera el papel de los Mossos y en cambio en España desde los medios y las instituciones del Estado se dedicaron a echar mierda durante meses sobre su trabajo, ahora cuando se prueba que el CNI estaba mucho más cerca reaccionen así??

#20.1 Sharp, Tarragona, 19/07/2019 - 11:12

No conozco ninguna felicitación internacional a la actuacción de los Mossos. Salvo que solo lea los comentarios de los medios afines al "proces" donde se difunden estas posibles informaciones.

El 17 A fue la constatación de un fracaso de la polñitica de evitar atentados, con metodos ya em,pleados, en barcelona y tambien en el resto de Cataluny

#20.2 Jordi BR, L'H, 19/07/2019 - 12:25

Sharp, la competencia antiterrorista es del Estado y recuerda que la comisión antiterrorista, pese a las peticiones desde Catalunya y la alerta 5 no se reunía desde hacía años.
En cualquier caso, creo que coincidimos en que deben coordinarse todos sin temas politicos de por medio porque va la seguridad de TODOS

#20.3 Figueras, Figueras, 19/07/2019 - 12:58

Jordi, puedes pasarnos enlaces a esas felicitaciones, es que yo no miro TV3% y claro, no me entero, agradeceré ilustración sobre este caso en concreto.

#20.4 Figueras, Figueras, 20/07/2019 - 00:44

Fumando espero...

#20.5 Figueras, Figueras, 21/07/2019 - 10:12

Era de esperar, no tengo salida, me piro de estos mensajes y no respondo, ahora me quedo con laa ganas de aprender cosas del mundo indepe

#19 rosa, Barcelona, 19/07/2019 - 10:31

Vol explicar tot el que passa dins dels mossos? No tindrem una sorpresa? , pot ser que els mossos també sabessin alguna cosa?. Els fet de Cambrils, van ser una execució? jo diria que si però, per qué?. Hi ha molt a saber que ningú ens explica. Fan sortir pagats a xerrar , pot ser pagats?, son uns mindunguis?. Aquests ens han de defensar, de qui?