Publicitat
Comunicació · 31 de Gener de 2014. 13:52h.

TV3 al·lega que la Catalunya independent va ser "una errada tècnica"

Cañas acusa la cadena d’estar preparant “l’endemà” a la independència

El director de TV3, Eugeni Sallent, ha justificat que el mapa amb una Catalunya independent del passat 6 de gener al TN va ser per “una errada tècnica”. Sallent ha respost així una pregunta del diputat de Ciutadans, Jordi Cañas, a la comissió de control de la CCMA.

El diputat ha recordat que a la infografia que es va poder veure a TV3 es podia “observar Portugal i una línia de frontera entre Espanya i Catalunya. No ens n'hem assabentat i des del 6 de gener del 2014 Catalunya és un estat independent als mapes polítics de Tv3?”.

“Si no és així per què en un mapa polític que il·lustra una notícia de política internacional TV3 decideix aixecar ja una frontera a la Península Ibèrica?”, ha afegit Cañas.

Eugeni Sallent ha argumentat que “nosaltres a tothom que s’ha adreçat al defensor de la audiència li hem explicat que això ha estat una errada tècnica que és comprensible si un té ganes d'entendre-ho”. 

“Una de les coses que hem canviat als nous informatius ha estat incorporar un sistema de grafisme nou que entre d’altres coses facilita les infografies. En aquest nou sistema hi ha la divisió comarcal de Catalunya i aquell dia per error estava marcada aquesta divisió comarcal”, ha comentat.

“Estava en proves la divisió d’una Catalunya independent? El que passa és que estan esperant a l’endemà de la independència però algun dia despertaran”, ha replicat Cañas.

El Telenotícies Migdia de TV3 del 6 de gener va aixecar polèmica en mostrar un mapa polític on s'hi podia veure com una línia separava Catalunya de la resta de l'Estat espanyol i la convertia en un país independent. El mapa va aparèixer en una informació en la qual la presentadora, Núria Solé, explicava a l'audiència les eleccions a Bangla Desh.

Cañas, mostrant el mapa

Imatge del mapa mostrat al TN

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#23 Montera, barcelona, 01/02/2014 - 12:22

Cañas, calma. La independencia es imposible, Si hay consulta ganará el NO. Los unionistas teneis mayoria en el Parlament. . Alicia cada dia está mejor. Montoro parece ridículo pero no...Pero por si acaso haceis bien en plantar delegaciones fuera de Cataluña porque esto va fuerte, y viene de lejos.

#22 Kropotkin, Vic, 31/01/2014 - 21:10

En C's encarnamos una nueva manera de hacer política. Por ejemplo, incurrir en corrupción sin haber gobernado nunca...jua, jua...os dejo q sale el Cañas en Intereconomía, regeneración democrática de la fina...jua, jua

#21 Laughter, L'H, 31/01/2014 - 21:07

Otra mentira más de estos nacionalistas barrigas agradecidas de TV3

#20 Faithless, Barcelona, 31/01/2014 - 20:19

Aquest paio el que ha de fer és pagar pel blanqueig de diners. A callar o a la presó tros d'Algarrobo!!!

#19 spanish, Madrid, 31/01/2014 - 19:20

los nacionatas si que son un error tecnico que inmensao erro de la naturaleza, jodder que cancer .....por cierto cuidado el dia 20 de octubre jajjajajajajajaaaa

#19.1 simeo, barcelona, 31/01/2014 - 20:08

No fumis ni beguis tant que et fa mal. La bona gent de Madrid no tenen cap culpa que hi hagi impresentables com tu. Tes-t'ho mirar Spanish-passerell

#19.2 Manuel, barcelona, 02/02/2014 - 15:45

Spanish. con la que teneis en Madird, sin JJOO ni Las VegasAlcorcon y ...tu ya sabes,.... y tu mirando para Cataluña. Chica, pasa de nosotros. Que se te ha perdido aquí? o es que te damos envidia. Claro, debe ser eso, y lo comprendo.