Publicitat
Comunicació · 14 de Juny de 2021. 10:03h.

TV3 blanqueja el setge al Parlament

El TN només recull testimonis a favor dels condemnats pels fets del 2011

TV3 blanqueja el setge al Parlament

El TN Vespre de TV3 de diumenge va emetre una peça on recordava el setge al Parlament del 15 de juny del 2011, protagonitzat per joves vinculats al moviment 15-M que “protestaven per l’aprovació d’uns pressupostos que retallaven la despesa pública”. Diputats van ser insultats i fins i tot agredits a les rodalies de la cambra catalana.

“Vuit activistes sentenciats a presó continuen a l’espera de l’aprovació dels recursos i també de les peticions d’indult”, va explicar el TN.  L’informatiu va triar tres testimonis per a recordar els fets, i els tres van ser favorables als esmentats joves. Entre ells dos pares, tot i que el fill no va aparèixer.

La peça recull les opinions de la diputada de la CUP, Mireia Vehí, que es mostra crítica amb els “processos judicials i condemnes eternes”. També recorda els vincles entre aquella CiU i l’actual Junts per Catalunya.

També parla l’exconsellera Montserrat Tura, a qui van pintar la jaqueta amb un esprai, que diu que els violents van ser un “grup molt minoritari”. “Governava CiU amb el suport del PP i els Pressupostos eren reaccionaris, però eren els representants del poble i nosaltres hi anàvem a fer oposició”, assenyala. “Vaig entrar caminant i vaig sortir caminant. L’helicòpter amb el que va arribar Artur Mas va magnificar els fets”, considera.

De la mateixa manera, es recull l’opinió dels pares d’alguns dels encausats, que van formar l’Assemblea de Familiars per la Llibertat de les Persones Encausades del Parlament. “No els van condemnar pel que havien fet ells sinó perquè es va crear una situació d’intimidació ambiental”, expliquen, a més de sentenciar que “la condemna, encara que sigui absolutòria , ja l’hem patit”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Capit@n España, Purgandus populus!!, 14/06/2021 - 15:52

Recuerdo los gritos de "ardor guerrero" de Mister Auxili (Gerard Figueras de CiU). Nunca olvidare tal acto de gallardía de un representante del pueblo catalan.

#7 Carlos Gomez, llegidor de vide de sants, 14/06/2021 - 15:09

"El ex-consejero Jordi Turull, siendo diputado de CiU, acusó a la plataforma Democracia Real Ya de haber hecho ´un golpe de estado del siglo XXI encubierto´ con el bloqueo del Parlamento de Cataluña que tuvo lugar en junio de 2011"

eltriangle.eu 28-3-2018

Drogas no dijo el camello.

#6 pepe, andorra, 14/06/2021 - 13:57

bueno, es lo normal, no me imagino al superpop de la epoca hablando de los led zeppelin, por ejemplo. Pero como recordatorio a los redactores, la noticia es q un perro sea mordido por una persona, q una persona sea mordida por un perro, no es noticia, traduzco, la propaganda de la tele separata, la pagamos todos, pero es solo para separatas.

#5 no soy nadie, esplugues de llobregat, 14/06/2021 - 13:31

Perdón por el exabrupto pero ¿A QUIEN COJ... LE IMPORTA LO QUE DIGAN EN ESTE CANAL?

#4 Pan con tomate y jamón ibérico, Catalunya cap al no-res., 14/06/2021 - 13:15

Auxiliiii...!! auxiliiii...!! inolvidable la valentía de los del..."ni un pas enrere..."

El día en que Blanquita se de un garbeo por la rambla... los separatistas no van a encontrar maletero ni alcantarillas suficientes para salir huyendo...