Publicitat
Comunicació · 24 d'Agost de 2019. 17:47h.

TV3 blanqueja la crisi de seguretat a Barcelona

Atribueix la delinqüència només a la "desigualtat i exclusió social"

El Telenotícies de TV3 ha fet una peça sobre la crisi de seguretat a Barcelona i el presentador Ramon Pellicer ha destacat que "els experts asseguren que no hi ha cap crisi de seguretat a Barcelona i que si es compara amb altres ciutats turístiques, està molt per sota".

La veu en off de la notícia subratlla que "els criminòlegs proposen l'enfocament policial, sí; però també social i judicial per no estigmatitzar determinats col·lectius. Una resposta multidisciplinària perquè consideren que part de la delinqüència està lligada amb alguns casos de desigualtat i exclusió social".

Malgrat que l'any passat, el 2018, a la ciutat hi va haver prop de 12.300 robatoris amb violència i intimidació -un 85% més que quatre anys abans-, el president del Col·legi de Criminòlegs de Catalunya, Daniel Limones, ha explicat en declaracions a TV3 que "analitzant les dades, podem dir que a Barcelona no hi ha una crisi de seguretat ara mateix".

Limones ha exposat que "tenim un problema relatiu en unes zones turístiques, però com passa en altres ciutats turístiques", però ha apuntat que "no parlem que Londres, per exemple, triplica o quadruplica les taxes d'homicidis de Barcelona. I ningú parla de crisi de seguretat".

També ha assenyalat que "quan el model policial és només reactiu, i ens oblidem la prevenció, es pot generar una saturació policial". "Nosaltres entenem la delinqüència com una cosa multifactorial. No depèn d'un factor només, sinó que hi ha diversos factors que fan que una persona o un col·lectiu participin en la delinqüència".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#13 Ramón, Barcelona, 25/08/2019 - 22:44

Resumiendo: Suspensos con muy deficiente en Excel y estadística y matrícula de honor en manipulación.

#12 Ramón, Barcelona, 25/08/2019 - 22:42

En Tven3% ni hacer una gráfica saben, sin ser experto estadístico salta a la vista q el gráfico de barras está fatal hecho A)Líneas horizontales no son equidistantes el rango debería ser igual y en este caso la 1º el rango es de 4000 y la 2º es de 3000, B) Alturas columnas han de ser proporcionales 4ª column debería ser aprox el doble que la

#10 Ojotuerto, Calafell (Tabarnia), 25/08/2019 - 10:13

Este reportaje es para que vayan a la manifestación.de la diada. Ahora tienen miedo de que le pongan un machete o le hagan un mataleones. Yo.les.voy a hacer.un favor.dàndoles.consejo. Si vienen de las pijocomarcas. Pònganse la cartera al otro.lado El.espray.de.pimienta en Barcelona lo usan de vinagreta. No se salgan del recorrido, ancianos y mujere

#9 Viçens, Sant Celoni, 25/08/2019 - 08:03

Servilisme a un Règim en comptes d'informació veraç....ja fa molts anys d'això

#8 Capit@n España, El koiné solo o con leche?, 25/08/2019 - 07:23

Ay Pellicer.con lo que tu has sido....Haciendo de vulgar Pinocho para el Govern.