Publicitat
Comunicació · 27 de Juliol de 2017. 11:06h.

TV3 cola el ‘volem acollir’ en un reportatge sobre Barcelona 92

Jordi Villacampa narra la seva experiència a bord d'un vaixell de l'ONG Open Arms

TV3 va emetre dimarts el documental ‘Voluntaris per sempre’, on va tractar la mobilització de 35.000 voluntaris per als Jocs Olímpics i de 15.000 per als Paralímpics que es van celebrar a Barcelona l'any 1992. “El treball, la motivació i la il·lusió de milers de persones van ser una de les claus de l'èxit d'un esdeveniment que, 25 anys després, encara emociona els seus protagonistes quan el recorden”, indiquen.

"Voluntaris per sempre", de Txus Muñoz, Xavier Torres, Santi Padró i Joan Buixeda, és un documental del departament d'Esports de TV3. Explica com va néixer el moviment de voluntaris per als Jocs Olímpics de Barcelona 92 i com es va dissenyar perquè fos la llavor d'una manifestació ciutadana que continués treballant per al país un cop s'acabés la competició esportiva. Ho revela Andreu Clapés, director de l'Oficina d'Atenció al Voluntari i Defensor del Voluntari durant la celebració dels Jocs.

TV3 reivindica que ”voluntaris per sempre" és un mosaic d'anècdotes, però també és un inventari de motivacions per continuar col·laborant, actualment, en altres causes: la lluita contra l'Alzheimer, l'acollida d'immigrants, associacions de pares d'escola... Més d'una dotzena de testimonis relaten les seves vivències”.

Un dels que hi apareix és Jordi Villacampa, que mostra “la seva experiència a bord d'un vaixell de l'ONG Open Arms durant el rescat del mar de refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa”. El reportatge inclou imatges del concert ‘Volem acollir’ així com de la manifestació pels carrers de Barcelona.

També es recuperen les diferents reivindicacions independentistes que es van produir, com ara la pancarta de ‘Freedom for Catalonia’ amb la que un jove va irrompre a l’escenari mentre un músic tocava, a l’arribada de la flama olímpica a Catalunya.  

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 gus, Cornella De lobregat, 28/07/2017 - 19:02

no solo eso, se limitaron a sacar fanáticos como los de Freedom for Catetolonia, y otros oscuros personajillos mas y los voluntarios de verdad los sacaron segundos apenas....que asco de nacionalismo lo impregna todo...este documental esta años luz del sentimiento del 92. que tristeza!!

#7 Luis, Barcelona, 27/07/2017 - 17:10

Pues yo "no vull acollir" . Y no estoy de acuerdo en que el dinero de mis impuestos sirva para incrementar el aluvión de inmigrantes.
¿Por qué no los acogen en otros países musulmanes, más próximos por cultura y religión?. Tanto empeño en que sólo vengan a Europa resulta muy sospechoso.

#6 pelaez, Barna.Spain, 27/07/2017 - 14:06

Nada hubiera sido posible sin J.A.Samaranch....camisa azul.

#5 botifler1914, Veneçuela de la Conca, 27/07/2017 - 13:50

Open Arms, ese barco de pijos que se dedica a estobar a las marinas de guerra europeas que son las que de verdad rescatan....

#4 pepe.----, andorra, 27/07/2017 - 13:29

anda, y ahora este anda por ahi colaborando con los traficantes de personas? pq estas ONjetas, lo unico q hacen es facilitar el trabajo a mafias organizadas q se dedican a llevar personas de africa a europa, lo q es una invasion de toda la vida, q las invasiones tambien se pueden hacer sin armas, al igual q los golpes de estado.