Publicitat

La cadena estrena una sèrie sobre Ermessenda de Carcasona, que va governar entre el 993 i el 1057

TV3, com la BBC

Ermessenda, a l'esquerra, en un fotograma de la sèrie

TV3 estrena el proper dia 21 una sèrie de dos capítols sobre Ermessenda de Carcasona, que va governar entre el 993 i el 1057. Aquesta comtessa va dirigir els destins dels comtats de Barcelona, Girona i Osona, després de la mort del seu marit, el comte Ramon Borrell, mort sobtadament el 1017, i va ser l'àvia de Ramon Berenguer.

"Va ser una de les dones amb més autoritat dins de la política catalana del segle XI. Va ser un exemple de l’evolució de la condició de la dona aristocràtica i va tenir un paper polític a Catalunya, sobretot després de la mort del seu marit", segons ha indicat TV3 en la promoció de la sèrie.

"Ermessenda va viure totes les glòries i misèries d’aquesta etapa tumultuosa, intentant preservar l’herència política rebuda dels seus predecessors i del seu marit; una herència resultat de la consolidació de les nissagues comtals, que havien aconseguit la sobirania a l’antic regne carolingi al llarg del segle X", ha afegit.

El director de la sèrie, Lluís Maria Güell, ha assegurat que "l’objectiu ha estat, en tot moment, atraure l’espectador amb un argument, personatges i trames que, encara que no respectin absolutament els fets i la cronologia històrica,  tenen un gran interès en la nostra cronologia dramàtica, la de la mateixa ficció, de qualsevol ficció televisiva d’ara".

El personatge d'Ermessenda està interpretat per Laia Marull. També hi participen Lluís Homar, Rosa Renom, Julio Manrique, Pau Durà, Dafnis balduz, Álvaro Cervantes, Roger Coma i Francesc Garrido, entre d'altres. El rodatge va durar nou setmanes, fa tot just un any.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Sandro, Valencia, 16/03/2011 - 12:12

Vilanova, aguanté 10min de Hispania, es una porquería en todos los sentidos y rigor histórico tiene 0, donde esté ROME... -Quim, yo no se que es mejor o peor, solo se lo que es correcto.

#8 Vilanova, Vilafranca, 16/03/2011 - 10:25

Sandro, en "Hispania" de A3 los amigos de Viriato se refieren a sí mismos como "los hispanos", cuando según la historia este término (igual que Hispania) solo lo usaban los romanos. Los nativos se llamaban por los nombres de las diversas tribus. ¿También es "ficción nacionalista"?

#7 Quim, Reus, 16/03/2011 - 08:31

Sandro, precisament és més important que parlin de francs que no pas de catalans, ha de queda clar quin és l'origen del país.

#6 albert, vic, 15/03/2011 - 22:42


Pere (Vilanova)
mira't-ho bé a l'enciclopèdia....

http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0024415

#5 Sandro, Valencia, 15/03/2011 - 21:35

Potro, Los Tudor es de la estadounidense Showtime. Seguro que en la serie en vez de francos hablan de Cataluña y los catalanes, cuando etimologicamente no existen hasta el 1117. Ahí se verá si tiene un mínimo de rigor histórico o solo es ficción nacionalista. Miedo me dan cuando tocan la historia.