Publicitat
Comunicació · 14 de Juliol de 2019. 11:07h.

TV3 comença a escalfar la propera "aturada de país"

El 324 dedica tres peces a la vaga general prevista després de la sentència

TV3 comença a escalfar la propera "aturada de país"

TV3 ha emès una àmplia peça informativa per abordar l'entrevista al diputat pres de JxCat Jordi Sánchez, que va demanar una "aturada de país indefinida" si hi ha sentència condemnatòria. La cadena pública ha emès bona part de l'entrevista a Sánchez en el resum i també destaca el posicionament del president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell.

La peça informativa comença explicant que "el diputat de JxCat al Congrés Jordi Sánchez, en presó i a l'espera de sentència, diu que si hi ha una condemna dura en el judici al procés, la resposta ha de venir de la ciutadania i ha de ser liderada per les entitats. En una entrevista al programa Preguntes Freqüents Sánchez planteja una aturada de país indefinida i pel que fa al pacte a la Diputació de Barcelona diu que és una conseqüència de la manca d'unitat".

Tot seguit, es llegeix bona part de l'entrevista emesa aquest dissabte a la nit amb els fragments més destacats.

"La desunió del 21-D, en plena aplicació del 155 ja va ser tot un presagi. La desunió em dol molt, des de la presó és especialment amarga, però ens en sortirem. I aquí és on reclamo el lideratge d'ANC i Òmnium perquè s'arremanguin i s'arrisquin a fer propostes de consens per seguir avançant com vàrem fer fins al 2017. Sense unitat no farem res de bo. L'1-O va ser possible perquè hi va haver unitat, després, a partir del 25 i 26 d'octubre tot es va ensorrar perquè algú es va ensumar eleccions. És importantíssim que no renunciem a l'absolució, només així hi haurà justícia. Hauríem de ser capaços d'omplir els carrers i els balcons amb aquesta consigna en les properes setmanes i l'11-S. Dit això, si al final hi ha condemna, la resposta ha de venir de la ciutadania i ha de ser liderada per les entitats. Emplaço directament a l'ANC i Òmnium que assumeixin aquesta responsabilitat, que es posin d'acord d'una vegada i que recuperin també elles la unitat d'acció. Ha de ser una proposta atrevida, hem de ser capaços d'aturar el país i sortir al carrer, sense trencar un vidre ni cremar un pneumàtic, a protestar indefinidament".

64096-fotoadins.jpg

La cadena pública també destaca en la peça informativa el posicionament favorable a "l'aturada de país" del president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, que també va ser entrevistat al programa Preguntes Freqüents de TV3 aquest dissabte a la nit. Canadell va sortir escollit president de la Cambra a través de la candidatura independentista impulsada per l'ANC anomenada Eines de País.

"Jo he de dir com a representant de l'empresariat que una aturada en principi no és bo a curt termini, però a llarg termini potser sí. Els empresaris estem acostumats a prendre decisions a la vida, que a vegades s'ha d'invertir i s'ha de posar molts diners sobre la taula que a la llarga donen un rendiment superior al que has invertit. Si això serveix per desencallar la situació i tenir una situació molt millor pel país probablement és un cost que hem de costejar" va afirmar Canadell en el tall emès per la cadena pública.

Seguidament, TV3 informa en una altra peça informativa sobre l'assemblea nacional que celebra la CUP a Celrà "que servirà per encarar el full de ruta de la formació". "El partit redefineix la seva estratègia política i deixa de banda el bloqueig al Govern, fins i tot es plantegen tenir responsabilitats institucionals si cal" afirmen. "Els cupaires posen a debat una nova ponència política que pot suposar un gir en la seva estratègia. L'oposició frontal al Govern podria començar a virar cap a posicions més propositives o fins i tot es podrien arribar a assumir responsabilitats institucionals en la vista posada en unes eventuals eleccions anticipades" informen, explicant el posicionament que pot agafar la formació durant els mesos vinents.

La cadena també emet un tall del portaveu de la CUP Carles Riera explicant que "aquesta és la idea, de tornar a una CUP que sigui no només d'oposició sinó també de proposta i pensem que les hem de fer tant des del carrer com des de les institucions".

37796-fotoportada.jpg

Publicitat
Publicitat

90 Comentaris

Publicitat
#72 a quien corresponda, Barcelona, 16/07/2019 - 16:49

La fiscalía ya debería de actuar de oficio y hacer responsable a TV3 de todos los hechos delictivos y alteraciones de orden público que puedan haber.

#71 Gregari, VNG, 15/07/2019 - 18:01

A ver Jordi, tú crees que la Palurdie quiere que le metan más años todavía que a tí? No creo eh!

#70 Jordi BR, L'H, 15/07/2019 - 17:49

I mentretant altres silencien el darrer sondeig publicat pel Periodico on hi ha nova majoria independentista, que creix una mica més i on C's passa a ser 4º força perdent 14 escons i fent miques Tabarnia

#70.1 USA, chicago, 15/07/2019 - 19:31

Si hombre, es que los votantes de C's se han vuelto indepes, jaaaaaaaaaaaaaajajjajajajjajaa aaaaa

#70.2 Baijal, Barcino, 15/07/2019 - 22:24

Pero si tu callas o silencias que ese mismo sondeo dice que el independentismo sigue sin llegar al 50%!!.....concretamente un 48%. Ya que comentas aprovecha y dilo todo....que no eres el único que lee sondeos.

#70.3 Jordi br, L'h, 15/07/2019 - 23:37

C's pierde 8 puntos que irian en gran parte al PSC y parte a PP y la abstencion. Si tienen tiempo libre pueden ir a Altsasu, Amer, s-t Vicenç dels Horts a pedir perdon por sus lamentables numeritos que no gustan ni a su electorado

#70.4 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Catalanismo secta destructiva, 16/07/2019 - 15:40

¿En Alsasua...? y a quién deben pedir perdón; a los cafres que apalearon a dos guardias y a sus novias o al "Carnicero de Mondragón" que andaba por allí sin pedir perdón por nada... o a Otegui que ni siquiera se arrepiente de los asesinatos de Hipercor...

Jordi esto que dices es miserable, C,s no ha asesinado, ni echado lejía a nadie...

#69 HAY que \'reESPAÑOLIZAR\' a los niños y adultos de CATALUÑA... para que vivan..., su CATALANIDAD y su ESPAÑOLIDAD de modo JUSTO y EQUILIBRADO"... ... ... ... ... ... ... ..., 15/07/2019 - 17:42

- Una de las consecuencias del 'PRUSÉS' ha sido, paradójicamente, la 'reESPAÑOLIZACIÓN de CataluÑa'...

- NUNCA, NI con FRANCO, se han visto tantas Banderas de ESPAÑA juntas en BCN como el "8-O"...

- Cada vez más catalanes salen del 'armario' para reivindicar su ESPAÑOLIDAD sin COMPLEJOS...

#65 Visquin els Països~ANDALUSOS !!! ... ANDALUCÍA, BADAJOZ, MURCIA, CASTELLAlaNOVAsud,, LaVegaBaixa, ALEMTEJO, ALGARVE, GIBRALTAR, el RIF, CeutaMelilla, CANARIAS, HISPANOamérica..., 15/07/2019 - 16:24

¡OJALÁ CATALUÑA vuelva a la senda de la NORMALIDAD!
¡OJALÁ CAT vuelva a la senda de la ESPAÑOLIDAD!
¡OJALÁ CAT vuelva a ser el MOTOR-ECONÓMICO de ESPAÑA!
¡OJALÁ BCN vuelva a ser la CAPITAL 'de facto' de ESPAÑA!
¡OJALÁ los 'indepes' se dejen de FALACIAS, de 'SOMIAR TRUITES',
de QUIMERAS, UTOPÍAS y ENTELEQUIAS!