Publicitat
Comunicació · 22 de Setembre de 2009. 11:23h.

TV3, contra els barbarismes

Un guionista de Polònia, Crackòvia i l'APM presentarà un concurs pedagògic

TV3, contra els barbarismes

Òscar Dalmau, en un moment del programa

TV3 ha estrenat “El gran dictat”, un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s’emetrà dissabtes i diumenges, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l’entreteniment i que inclou barbarismes i anglicismes, és, en paraules del seu presentador, “el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català”.

“El gran dictat” busca la participació dels concursants i dels teleespectadors. Els primers podran guanyar cada dia fins a 1.500 euros, el pot acumulat i el pas a l’edició de l’endemà. El que dóna el títol al programa és l’última prova. Després d’haver-ne superat diverses, els concursants que hagin aconseguit fer més bons resultats s’enfrontaran a “El gran dictat”, en què es tracta d’escriure el màxim nombre de paraules correctes possibles.

Òscar Dalmau, una nova cara a TV3, ha fet de guionista en programes com “Polònia” i “Crackòvia”, a TV3; de guionista i locutor de l’”Alguna Pregunta Més”, de Catalunya Ràdio; ha col·laborat en el programa “Minoria Absoluta”, de RAC1,  i ha estat guionista i locutor a “Problemes domèstics”, de RAC1. Amb el seu "particular estil i sentit de l' humor", exercirà de presentador i dinamitzador d’”El gran dictat”. El programa és una idea original de Xavier Bosch i Triacom Audiovisual. La direcció és de Gemma Prat. És una producció de TV3 i Triacom Audiovisual.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 LIDIA OBIOLS SERRA, martorell, 23/09/2009 - 13:07

El fons del programa és bo,però tant el presentador com la dinàmica és molt dolenta,lenta,fins i tot aborrida. Amb el mateix fons és molt més bò el bocamoll,és amè distret i s'emet en un molt bon horari,per a poder compartir-lo amb els nens

#8 pepi, girona, 22/09/2009 - 20:41

l'idea es bona,pero noi,comprat ulleres noves,ke akestes estan pasades de moda desde fa mes de trenta anys!! tens mes ulleres q cara! ets una opticaa ambulant !

#7 Manel, Reus, 22/09/2009 - 17:19

Au, Dalmau, dedica't a collir bolets per aquestes muntanyes de Déu i si has de sortir per la tele fes-ho de matinada...però ben entrada la matinada...Fes alguna cosa xato, no sé...uns cua, posa't lentilles, no sé noi, buida't una mica aquesta cara...

#6 Aniol, Sant pere de Vilagamusins, 22/09/2009 - 17:14

Con esta pinta mas vale se trabaje
en el hormiguero de la cuatro con los demas frikis.
TV3 es una tele rural para tiposcomo lo que salian en granjero busca esposa pero que hablando en catalan.

#5 Kropotkin, Vic, 22/09/2009 - 15:47

¿Quien es el estilista que le asesora?