Publicitat
Comunicació · 6 de Maig de 2018. 13:19h.

TV3 convida un etarra amb delictes de sang

"No em penedeixo de res, ho vaig fer conscientment"

El programa Preguntes Freqüents de TV3 ha entrevista aquest dissabte a Josean Fernández, membre d'ETA que va ser condemnat per participar en l'assassinat de l'industrial vinater Rafael Vega Gil. "No em penedeixo de res. Ho vaig fer conscientment", ha assegurat.

Fernández ha dit que "vaig fer el que vaig fer per unes conviccions, no tenia cap remordiment". "A mi no em pots obligar a demanar perdó. El perdó ha de sortir d'un. Si jo, pel que sigui, no tinc aquesta necessitat per què m'heu d'obligar a fer-ho?", ha exposat.

La presentadora Laura Rosel ha explicat que Josean Fernández s'ha trobat amb Rosa Maria Cabré, víctima de l'atemptat d'Hipercor, i "crec que li has demanat perdó", però l'exetarra ha puntualitzat que "no, li he dit ho sento. No amb la paraula perdó, però hem estat parlant i li he exposat el meu sentiment i li he dit que ho sento".

Josean Fernández ha manifestat que "ETA no és com es pretén dir, una organització que sorgeix per matar persones" i ha afegit que "ETA en la seva història és una organització que sorgeix en un moment amb un component més cultura, passats uns anys es comencen a fer accions contra persones, bàsicament contra policies i guàrdia civils; però ETA no neix ni fa sol matar persones".

També ha assenyalat que "jo no definiria a ETA com una guerra sinó com una lluita d'alliberament, però res més. Altres diran una banda de criminals que es va dedicar a matar". "Tot militant d'ETA és corresponsable de tot el que s'ha fet durant el període que ha format part de l'organització. Jo em faig corresponsable de les accions d'ETA durant els 30 anys que he format part", ha subratllat.

Josean Fernández
Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#46 Mercè Saderra, Barcelona, 08/05/2018 - 10:26

Sr Rius, m’agradaria saber perquè, moltes vegades, no publica els meus comentaris. Quin tipus de censura aplica?

#45 joan, girona, 07/05/2018 - 20:00

Amb els meus impostos. Desgraciats

#44 Canadian, Montreal, 07/05/2018 - 17:27

Ole vuestros cojo nes. La entrevista en castellano: ni euskera ni catalá. ¡En castellano! Un tío que mata por la "defensa" de la cultura vasca y tiene los huevos de expresarse en castellano sin que nadie le obligue. Y la de TV3 tiene los ovarios de entrevistarle en castellano. !Les habrán obligado!

#43 a quien corresponda, Barcelona, 07/05/2018 - 16:18

TV3 debería ser cerrada de inmediato. Es una constante fábrica de odio.

#42 So, Tabarnia, 07/05/2018 - 11:16

Me gustaría saber qué piensan de esto de las entrevistas-masaje a asesinos el Rodejet, Jordi BR, Joan de Manresa, Jesús, etc, que no les veo por aquí.
Purria, no te enfades porque no te haya nombrado, porque como verás he dicho "lo que piensan" y eso en tu caso es algo imposible.