Comunicació · 28 de Juliol de 2015. 11:39h.

TV3 ‘copia’ el llenguatge de la llista de CDC i ERC

Els Telenotícies fan servir expressions com “candidatura unitària” o “eleccions plebiscitàries”

TV3 ‘copia’ el llenguatge de la llista de CDC i ERC

Brauli Duart, parlant amb el president de la comissió abans de començar

TV3 i Catalunya Ràdio fan servir els mateixos termes que la llista conjunta de CDC i ERC, Junts pel Sí, en els seus informatius, segons ha denunciat la diputada d’ICV Marta Ribas a la comissió de control de la CCMA. Ribas es referia a expressions com “eleccions plebiscitàries” o “llista unitària” malgrat que “és una llista de Convergència i d’Esquerra”. Ni el director de TV3, Eugeni Sallent, ni el president de la Corporació, Brauli Duart, ho han negat.

La neutralitat dels mitjans de comunicació de la CCMA ha estat el tema estrella de la darrera comissió parlamentària arran de la proximitat de les propers eleccions al Parlament. Núria Ventura, del PSC, ha demanat “neutralitat, imparcialitat i objectivitat” a dos mesos del 27-S.

El diputat del PPC Santi Rodríguez, per la seva banda, ha considerat “esbiaixat” els darrers 30 minuts, un dels programes estrella de la cadena, i ha trobat a faltar-ne un sobre el cas Pujol ara que fa un any que va confessar l’expresident.

“No saben qui és Jordi Pujol i Soley a TV3”, ha manifestat. L’afirmació ha merescut una rèplica del director de Televisió de Catalunya, Eugeni Sallent, que ha replicat que “som la cadena que més hem parlat de Jordi Pujol”.

La comissió no ha pogut debatre, d’altra banda, l’eventual cessament del director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, perquè el president de la comssió, el convergent Antoni Balasch, ha recordat que no hi havia cap pregunta sobre el tema i, amb el reglament a la mà, no es podia debatre. La notícia del relleu s’ha sabut aquesta mateixa setmana.

Tanmateix, la socialista Núria Ventura ha parlat de “depuració política” i de “situació de risc davant el 27-S” mentre que Marta Ribas, d’ICV, ha manifestat que si el cessament era per motius professionls” “fa un any que l’hagués pogut fer”. El president de la CCMA, Brauli Duart, no ha volgut tampoc parlar del tema perquè “encara no s’ha produït”.

Els partits de l’oposició també han recordat la recent sentència de l’Audiència Nacional que obliga a TV3 a retornar el 5% del sou després de les retallades. El president de la CCMA, Brauli Duart, s’ha mostrat partidari d’arribar a “un acord sobre com ho apliquem” amb els treballadors.

Duart, a dos mesos del 27-S, ha reconegut que caldrà aplicar la sentència d’una manera “gradual” per evitar obrir un nou enfrontament amb la plantilla. En altres altres ocasions havia emplaçat a tots els partits a millorar el finançament de la CCMA.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 nedland, Roses, 29/07/2015 - 18:56

TV3 ......PÍIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!

#6 zeppelin74, bcn, 28/07/2015 - 12:56

Molt be, periodistes? de TV3 obeiu molt be les orders del vostre amo,Mas.Us retallen el sou i segiu sent uns llepaculs de Mas.

#5 Carlos Gomez, Bcn, 28/07/2015 - 12:54

Volen intentar com sigui i sense cap escrupol salvar la Catalunya que surt a TV3, per manetir l´entramat de corrupcio,de interesos creuats i de complicitats amb que han actuat amb tota lliberat durant 35 anys.
Es la primera vegada que veuen perillar i de debo la patrimonitzacio que han fet de Catalu

#4 nedland, Roses, 28/07/2015 - 12:32

Estic esperant les declaracions d en Maduro

#3 pepe, andorra, 28/07/2015 - 12:11

No seas tonta, Casper, no pierdas Mas el tiempo, no te pelees contra ti misma. TV3 es tan patetica, y tan grotesca, que pronto copiará hasta al e-Stulticias.